Πιο ακριβό φέτος το τραπέζι των Χριστουγέννων  

Αισθητή θα είναι η ακρίβεια στις γιορτές 

Πιο «αλμυρό» θα είναι τραπέζι τα Χριστούγεννα του 2021, καθώς κρέας, κηπευτικά αλλά και τα παραδοσιακά γλυκίσματα είναι πιο ακριβά από πέρσι. Πολλοί καταναλωτές σπεύδουν να αγοράσουν από τώρα τα αναγκαία, για να αποφύγουν τις ανατιμήσεις που παρατηρούνται συνήθως στα ψώνια της τελευταίας στιγμής, όπως κατέγραψε η αυτοψία του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star.  

Μητσοτάκης - Ιερά Σύνοδος: Πώς θα κάνουμε Χριστούγεννα στις εκκλησίες

Η τιμή στην Κεντρική Αγορά για το αρνάκι γάλακτος είναι αυξημένη κοντά στο 18% και στο κατσικάκι  κοντά στο 13%, σε σχέση με πέρσι κι αυτό σημαίνει ότι μέχρι να φτάσει στους καταναλωτές, η αύξηση θα είναι μεγαλύτερη. 

 «Πέρυσι πούλαγαμε αρνάκι 9,90 ευρώ  και 10,90 ευρώ, κάθε μέρα αλλάζουν και οι τιμές», δηλώνει στην κάμερα του Star ο έμπορος κρεάτων Σταμάτης Φέλλας.  

Πιο «αλμυρά»  και τα οπωροκηπευτικα. Η χονδρική τιμή στα αγγουράκια είναι αυξημένη κατά 65 %, στα κολοκύθια περίπου 30%, στα καρότα 32%, στις πατάτες κοντά στο 22% .

Δειλά -  δειλά πάντως ο κόσμος κάνει τις πρώτες αγορές του για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. 

Συνταγή για λαχταριστά παραδοσιακά μελομακάρονα

 «Τα δικά μας τα πράγματα ο κόσμος θα τα αγοράσει,  ξεκίνησαν ήδη,  δεν μπορεί να λείπουν από το σπίτι» δηλώνει ο πρώην πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ηλίας Έξαρχος. 

Λαχταριστά μελομακάρονα και κουραμπιέδες,  δίπλες μέσα στο μέλι,  μας περιμένουν. Μην περιμένετε πάντως να βρείτε κάτω από 10 ευρώ το κιλό. 

ΣΥΡΙΖΑ: Μάχη με την ακρίβεια 

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην κοινοβουλευτική του Ομάδα, διαμήνυσε ότι η μάχη του προϋπολογισμού θα είναι μια συνολική κοινοβουλευτική αντιπαράθεση με την κυβέρνηση και συγκρουση με την εφαρμοζόμενη πολιτική Μητσοτάκη. Έκανε λόγο για πανδημία της ακρίβειας ενώ ο  ΣΥΡΙΖΑ κυκλοφόρησε και σχετικό σποτ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top