Συν-εργασία: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τον Δεκέμβριο

Ποιους αφορά

Χρήματα

Να υποβάλλουν τις δηλώσεις στο Εργάνη για την ένταξη στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ για τον μήνα Δεκέμβριο έχουν τη δυνατότητα οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, παραμένει η υποχρέωση γνωστοποίησης εκ των προτέρων κάθε αλλαγής ή τροποποίησης της οργάνωσης του χρόνου εργασίας, μέσω του εντύπου Ε4: Πίνακας Προσωπικού-Συμπληρωματικός Ωραρίου των εργαζομένων που εντάσσονται στον Μηχανισμό για τον μήνα Δεκέμβριο.

Ανοικτό είναι το σύστημα έως τις 8 Δεκεμβρίου και για δηλώσεις και ορθές επαναλήψεις που αφορούν τη β΄ φάση για τον μήνα Νοέμβριο. Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, έως τις 8 Δεκεμβρίου 2021 δίνεται η δυνατότητα υποβολής ορθών επαναλήψεων αιτήσεων-υπεύθυνων δηλώσεων ένταξης στο ανοικτό πρόγραμμα 100.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας για τυχόν διορθώσεις του πιστωτικού ιδρύματος και του τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ) της επιχείρησης, για τις περιπτώσεις που η επιχείρηση – εργοδότης έχει εντάξει στο πρόγραμμα μακροχρόνια άνεργο ή εποχικά εργαζόμενο του τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου χωρίς δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης, υπό την προϋπόθεση ότι η επιχείρηση δεν έχει πληρωθεί.

Παράλληλα, κατά το ίδιο διάστημα, το σύστημα θα δέχεται δηλώσεις εποχικότητας επιχειρήσεων για προσλήψεις που έχουν πραγματοποιηθεί από 19/6/2021 έως και 30/6/2021. Συγκεκριμένα, σε επιχειρήσεις – εργοδότες που είναι εποχικές και οι οποίες:

α) Εντός του χρονικού διαστήματος από 19/6/2021 έως και 30/6/2021 προέβησαν σε προσλήψεις εργαζομένων με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου, με πλήρη ή μερική απασχόληση, διάρκειας 6 μηνών, μέσω του ανοικτού προγράμματος 100.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας.

β) Στην αίτηση ένταξης στο πρόγραμμα για τους ανωτέρω εργαζομένους δεν δήλωσαν την εποχικότητά τους, καθώς δεν υπήρχε διαθέσιμο το ειδικό πεδίο, δίνεται η δυνατότητα να προβούν σε ορθή επανάληψη της αίτησης ένταξης στο ανοικτό πρόγραμμα των 100.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας του υπουργείου Εργασίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top