Η οικοδομή πήρε μπροστά: Μεγάλη ζήτηση για νεόδμητα ακίνητα

Πήραν «φωτιά» τα οικοδομικά υλικά με τις ανατιμήσεις 

Εργολάβοι, οικοδόμοι και μεσίτες, βλέπουν με ανακούφιση την κτηματαγορά να «ζεσταίνεται» μετά τη δεκαετή κρίση και τα νέα ακίνητα να πουλιούνται σαν... ζεστό ψωμί. Δεν κρύβουν, όμως, την ανησυχία τους από τη ραγδαία αύξηση των οικοδομικών υλικών. 

Ηλεκτρονικός Φάκελος Ακινήτου: Τι είναι και πώς λειτουργεί

Στις γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά άρχισαν πάλι να χτυπούν τα τρυπάνια, οικοδομές να σηκώνονται η ζήτηση για καινούρια διαμερίσματα να αυξάνεται. 

Η αυξημένη ζήτηση «σπρώχνει» όμως και τις τιμές προς τα πάνω. Πιο μεγάλη η αύξηση στα προάστια του Πειραιά,  κατά 10,1%, ακολουθούν τα βόρεια προάστια της Αθήνας, κοντά στο 8%, λίγο πιο κάτω τα νότια  προάστια και η Θεσσαλονίκη, στο κέντρο της πόλης,  με 5,9%.

Ολικό λίφτινγκ σε ΕΝΦΙΑ: Τι αλλάζει σε κλίμακες, συντελεστές, δόσεις

Όσο για τα ενοίκια; Ακολουθούν τον χορό. Η αύξηση κατά μέσο όρο κυμαίνεται στο 5%, στην Αττική πάνω από 6%, στο 9,4% στη Θεσσαλονίκη και στο 1,4% στην περιφέρεια. 

Πήραν «φωτιά» τα οικοδομικά υλικά

Οι άνθρωποι της οικοδομής δεν κρύβουν, όμως, την ανησυχία τους, μήπως η αύξηση του κόστους οικοδομής, «φρενάρει» το ενδιαφέρον των αγοραστών

Κτηματολόγιο: Στο Δημόσιο 15.000 ακίνητα που δε δηλώθηκαν

Στους χαλκοσωλήνες π.χ. σημειώθηκε αύξηση πάνω 16,4%, τα σίδερα έχουν ανάλογη αύξηση, τα θερμαντικά σώματα 7,5%, τα τούβλα σχεδόν 5%, ξυλεία και αλουμίνια ως 2,7%. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top