Ηλεκτρικό ρεύμα: Θα παραταθεί η ενίσχυση αν συνεχισθεί η αύξηση τιμών

Αμυράς στη Βουλή: Ακόμη 60.000 οικογένειες στα κοινωνικά τιμολόγια    

«Αν οι αυξήσεις συνεχιστούν και μετά το τρίμηνο, τα μέτρα στήριξης θα παραταθούν»  ανακοίνωσε σχετικά με το ηλεκτρικό ρεύμα ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς στη Βουλή, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Βασίλη Κεγκέρογλου. 

Ηλεκτρικό ρεύμα: Επιπλέον έκπτωση μέχρι και 600 κιλοβατώρες τον μήνα

Όπως επισήμανε, αν ένας οικιακός  καταναλωτής της ΔΕΗ με ΚΑΤΑΝΆΛΩΣΗ 300 κιλοβατόρες πλήρωνε πριν 69 ευρώ, με την αύξηση θα πλήρωνε 88, 6 ευρώ,  αλλά μετά τα όσα ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός θα πληρώσει 69,8 ευρώ.  

Αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα: Μέτρα για ευάλωτους καταναλωτές

Σε συνέχεια επίσης των όσων εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, ο κ. Αμυράς  ανέφερε ότι 500.000 νοικοκυριά είναι στις μειωμένες χρεώσεις με 50 έως 60% μείωση του ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ μέσω των Δήμων θα μπουν στα κοινωνικά τιμολόγια ακόμη 60. 000 οικογένειες.  

Αυξήσεις 3% έως 15,6% στους λογαριασμούς του ρεύματος

Όσον αφορά την αύξηση στις τιμές του ηλεκτρικού, δήλωσε ότι είναι «παγκόσμια» και πρόσθεσε:   
«Δεν είναι μόνο η Ελλάδα. Εμείς πρέπει να βρούμε τρόπους να ενισχύσουμε τα ευάλωτα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, ώστε να ανταπεξέλθουν. Θα απορροφήσουμε τις αυξήσεις. Απάντησε σε αυτό ο κ. Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ και τα αντίμετρα. Πρώτα με τη μετάβαση με 150 εκατ. ευρώ σε όσους λειτουργούν με ρεύμα χαμηλής τάσης. Για τη ΔΕΗ θα υπάρχει εξομάλυνση της τιμής με την κρατική επιδότηση».  
 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top