Έπεσαν σήμερα οι υπογραφές για τη μεταβίβαση των μετοχών του Ελληνικού από το ΤΑΙΠΕΔ.
Όπως μετέδωσε ο οικονομικός συντάκτης Γιώργος Παππούς στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, επτά ολόκληρα χρόνια κράτησε το σήριαλ του Ελληνικού και σήμερα δόθηκαν στον ιδιώτη τα «κλειδιά» της έκτασης.
Με τη μεταβίβαση των μετοχών, το Δημόσιο εισέπραξε τα 300 εκατ. ευρώ της πρώτης δόσης κι επιπλέον παρέλαβε εγγυητική επιστολή για άλλα 347 εκ ευρώ. Το συνολικό τίμημα ανέρχεται σε 915 εκ ευρώ, ωστόσο η επένδυση θα κινητοποιήσει κεφάλαια 8 δις. ευρώ ενώ θα δημιουργηθούν 70.000 θέσεις εργασίας.
Στα έργα που θα ξεκινήσουν άμεσα είναι το Μητροπολιτικό Πάρκο, δύο ξενοδοχεία στην παράκτια ζώνη και ο ουρανοξύστης ύψους 200 μέτρων με διαμερίσματα και γραφεία κοντά στη Μαρίνα του Αγίου Κοσμά.