Κλειστές επιχειρήσεις: Ειδική αποζημίωση 100 εκατ. ευρώ - Πώς θα χορηγηθεί

Διαμαρτυρίες από επιχειρηματίες σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Κοζάνη

Έκτακτη ειδική αποζημίωση ως 4.000 ευρώ, ανακοίνωσε το οικονομικό επιτελείο, προκειμένου να στηριχθούν οι επιχειρήσεις που θα παραμείνουν κλειστές και τον Απρίλιο. Οι έμποροι σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Κοζάνη πάντως διαμαρτύρονται έντονα

Μαύρα πανιά και συνθήματα πικρίας απ' έξω, ανοικτά φώτα μέσα στα καταστήματα, αλλά χωρίς να εξυπηρετούνται οι πελάτες. Με αυτόν τον τρόπο οι έμποροι στη Θεσσαλονίκη αντέδρασαν στην παράταση του απαγορευτικού λειτουργίας των επιχειρήσεων τους.

Με... κηδειόχαρτα στις πόρτες των καταστημάτων τους διαμαρτυρήθηκαν οι έμποροι της Πάτρας. Όπως λένε, η απόφαση της Παρασκευής για αναστολή της λειτουργίας τους, αιφνιδίασε όσους έσπευσαν να ανεφοδιάσουν τα μαγαζιά τους με τα ελάχιστα ρευστά διαθέσιμα.

Αποζημίωση 100 εκατ. ευρώ για τις «κλειστές» επιχειρήσεις

Ειδικά για τον Απρίλιο ανακοινώθηκε ειδική αποζημίωση 130 εκατ. ευρώ, για περίπου 100.000 επιχειρήσεις που θα μείνουν κλειστές. 

«Το συγκεκριμένο μέτρο είναι αυξημένο και καλύπτει περισσότερες επιχειρήσεις, καθώς λαμβάνει υπόψη τη συσσωρευμένη και κλιμακούμενη πίεση» σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

  • 1.000 ευρώ θα πάρουν οι επιχειρήσεις που απασχολούν ως 5 εργαζόμενους
  • 2.000 ευρώ όσες απασχολούν ως 20
  • 4.000 ευρώ όσοι απασχολούν ως 50 εργαζόμενους  

Τι θα ισχύσει με τα εμπορικά

Αν σε αυτές τις περιοχές τα εμπορικά ανοίξουν την επόμενη Δευτέρα, δηλαδή πριν από τις 15 του μήνα, θα πάρουν το 50% αποζημίωσης. Έτσι ένα μικρό εμπορικό κατάστημα θα δικαιούται 500 ευρώ.  

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι αναμένεται από τους περιφερειάρχες και τους δημάρχους να συμβάλουν περισσότερο στην αντιμετώπιση της πανδημίας και να καλέσουν τους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα, αντί να επιδιώκουν να γίνουν αρεστοί. 

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top