Τι αλλάζει στο ωράριο των σούπερ μάρκετ

Προσοχή στο όριο της χιλιομετρικής απόστασης και στα άλλα νέα μέτρα

Αυτό το Σαββατοκύριακο είναι το πρώτο που εφαρμόζεται η αλλαγή στην ώρα περιορισμού κυκλοφορίας και κατά συνέπεια έχουμε και αλλαγή στο ωράριο των καταστημάτων που παραμένουν ανοιχτά όπως τα σούπερ μάρκετ και τα μίνι μάρκετ.   

Lockdown: Αλλάζει και το ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ

Αφορά επίσης και όλα τα καταστήματα που είναι ανοιχτά το σαββατοκύριακο (ζαχαροπλαστεία, αρτοποεία) ή το Σάββατο (κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία) με τους καταναλωτές να έχουν μία ώρα περισσότερη διαθέσιμη για ψώνια, μέχρι τις 6.30 μ.μ. καθώς από η καραντίνα ξεκινά πλέον από τις  7 μ.μ. (και όχι τις 6 μ.μ. ) με τα νέα μέτρα για το lockdown, για να λήξει στις 5 π.μ. της Κυριακής.       

Σούπερ μάρκετ: Πόσο αυξήθησαν τα έσοδά τους παρά το lockdown

Για τις καθημερινές, το ωράριο των σούπερ μάρκετ θα παραμείνει ίδιο για τις περιοχές αυξημένου κινδύνου, καθώς και τον νομό Αττικής και Θεσσαλονίκης, αφού θα κλείνουν στις 20:00. Αντίθετα, για τις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου, τα σούπερ μάρκετ θα κλείνουν στις 18:00 και τις καθημερινές, αφού η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά στις 19:00 για όλες τις μέρες της εβδομάδας.

Οι καταναλωτές πρέπει να γνωρίζουν ότι με τα νέα μέτρα οι αστυνομικοί ελέγχουν τα μηνύματα και για το αν έχουν επισκεφθεί και άλλες φορές το σούπερ μάρκετ μέσα στην ημέρα (που κινεί υποψίες προσχηματικής αποστολής μηνύματος) και ότι μπορούν να κάνουν τα ψώνια τους σε απόσταση μέχρι 2 χιλιόμετρα από την κατοικία τους, αν πρόκειται να μετακινηθούν σε άλλο Δήμο (εντός του ίδιου Δήμου δεν υπάρχει περιορισμός    

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top