Επίδομα ανεργίας: Πώς, πότε και σε ποιους παρατείνεται για δύο μήνες  

Ποιος θα είναι ο  πρώτος επιπλέον μήνας επιδότησης 

ΟΑΕΔ επίδομα ανεργίας

Ανακοινώθηκε από το  Υπουργείο Εργασίας το πώς, πότε και σε ποιους ανέργους παρατείνεται για δύο μήνες η καταβολή του επιδόματος ανεργίας λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό.  

Πέτσας: Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο στήριξης των εργαζομένων
  
Αφορά όσους επιδοτούμενους ανέργους έληξε ή θα λήξει η επιδότηση εντός του πρώτου τριμήνου του 2020, όπως έχει ανακοινώσει το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων.

Εκδόθηκαν οι ΚΥΑ: Τι προβλέπουν για αναστολή εισφορών και δόσεων ρυθμίσεων 
 

Όσον αφορά στον τρόπο καταβολής, θα ολοκληρωθεί αυτόματα, μέσω απευθείας κατάθεσηςτου ποσού που αντιστοιχεί στην δίμηνη παράταση στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς και δεν απαιτείται καμία ενέργεια από τους δικαιούχους, όπως αίτηση, προσκόμιση δικαιολογητικών, κ.λπ.
 
Όσον αφορά σε ποιους και πότε θα καταβληθείη παράταση επιδόματος:
 
• Για όσους επιδοτούμενους ανέργους έληξε η επιδότησή τους εντός του Ιανουαρίου 2020, η εφάπαξ καταβολή του ποσού πουαντιστοιχεί στην δίμηνη παράταση θα ξεκινήσει από τις 31 Μαρτίου.
 
• Για όσους επιδοτούμενους ανέργους έληξε η επιδότησή τους εντός του Φεβρουαρίου 2020, η εφάπαξ καταβολή του ποσού που αντιστοιχεί στην δίμηνη παράταση θα ολοκληρωθεί εντός του Απριλίου 2020.
 
• Για όσους επιδοτούμενους ανέργους έληξε ή θα λήξει η επιδότησή τους εντός του Μαρτίου 2020, ο πρώτος επιπλέον μήνας επιδότησης θα ξεκινήσει να καταβάλλεται στις αρχές του Απριλίου 2020 και ο δεύτερος επιπλέον μήνας επιδότησης θα ξεκινήσει να καταβάλλεται στις αρχές του Μαΐου 2020.


 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top