Στον «αέρα» το ασφαλιστικό από το Ελεγκτικό Συνέδριο

Η Ολομέλεια θέτει ζήτημα αντισυνταγματικότητας

Ελεγκτικό Συνέδριο

Η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου θέτει ζήτημα αντισυνταγματικότητας τόσο για το σύνολο του νέου Nόμου για το ασφαλιστικό όσο και για επιμέρους διατάξεις του.

Νέο ασφαλιστικό: Τι αλλάζει σε συντάξεις, εισφορές, 13η σύνταξη

Επισημαίνεται ότι ο ρόλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σύμφωνα με το Σύνταγμα, είναι γνωμοδοτικός και δεν δεσμεύει την Kυβέρνηση για αλλαγές στον επίμαχο Nόμο. Ωστόσο, σε περίπτωση προσφυγών στο ΣτΕ, τότε ο Nόμος θα κριθεί δικαστικά και μπορεί να χαρακτηριστεί ως αντισυνταγματικός.

Η σύγκρουση ορισμένων διατάξεων του επίμαχου νομοσχεδίου με τις συνταγματικές επιταγές καταγράφονται με σαφήνεια στη γνωμοδότηση του κ. Νικητάκη, που προηγείται του «δια ταύτα» της Ολομέλειας του Ε.Σ.

Αυξήσεις μέχρι 10% σε 500.000 συντάξεις!

Τα άρθρα του νομοσχεδίου που αντιμετωπίζουν τα βασικά νομικά προβλήματα, σύμφωνα με την Ολομέλεια του Ε.Σ. και τον κ. Νικητάκη είναι τα  20-21,24-25 και 27. Οι σύμβουλοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου διατυπώνουν παρατηρήσεις και σε άλλα άρθρα του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Η Ολομέλεια του Ε.Σ. ξεκαθαρίζει ότι: «Το επίμαχο νομοσχέδιο, εφόσον εξακολουθεί να στηρίζεται, όπως και ο προηγούμενος ασφαλιστικός νόμος 4387/2016, στην ενιαία ασφαλιστική αντιμετώπιση προσώπων που, σύμφωνα με το Σύνταγμα, δεν μπορούν να υπαχθούν στον ίδιο ασφαλιστικό οργανισμό, εγείρει ζήτημα αντισυνταγματικότητας στο σύνολό του».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top