Έρχονται νέα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας για 35.000 ανέργους

Μετά την αύξηση της ανεργίας τον Δεκέμβριο

Το Υπουργείο Εργασίας επισπεύδει τη δημιουργία θέσεων εργασίας με νέα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας για 35.000 ανέργους. 
 

Επιχορήγηση έως 17.000 ευρώ σε ανέργους 18-29 ετών

Ο ιδιωτικός τομέας σιγά σιγά δημιουργεί νέες θέσεις απασχόλησης. Όμως το «πάγωμα»  των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, είχε επιπτώσεις στους δείκτες της ανεργίας.

Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους: Τον περασμένο Δεκέμβριο καταγράφηκε αύξηση της ανεργίας κατά 14% σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2018.  Πρόκειται για 129.000 περισσότερους ανέργους. 

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ 

Τώρα, η κυβέρνηση βάζει "φουλ" τις μηχανές για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.  Στη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου με την ηγεσία του υπουργείου εργασίας, συζητήθηκε η βασική προτεραιότητα του υπουργείου που δεν είναι άλλη από την καταπολέμηση της ανεργίας. Βασικός στόχος του υπουργείου και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης. 

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: "ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΑ, ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ"

Στην προώθηση προγραμμάτων για την απασχόληση αναφέρθηκε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντησή του με την πολιτική  ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας.    

Ο Μητσοτάκης αξιολόγησε Βρούτση-Μιχαηλίδου: Έχει γίνει πολλή δουλειά…

«Με μεγάλη χαρά βλέπω ότι και στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού υπάρχει μεγάλη κινητικότητα με νέα, καινοτόμα προγράμματα ενεργητικών πολιτικών στην αγορά εργασίας, τα οποία πιστεύω ότι θα γεφυρώσουν πολλές από τις δυστοκίες και τα προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.   

ΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ 35.000 ΑΝΕΡΓΟΥΣ 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, τέλη Φεβρουαρίου με  αρχές Μαρτίου θα προκηρυχθεί νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας σε δήμους καικ  περιφέρειες για 35.000 άνεργους. Προτεραιότητα θα έχουν οι μακροχρόνια άνεργοι αλλά και όσοι είναι μεγαλύτεροι ηλικιακά. 

ΣΥΡΙΖΑ: "Ο ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΣ ΚΑΤΑΙΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ" 

Κριτική άσκησε πάντως στην κυβέρνηση για τα εργασιακά ο ΣΥΡΙΖΑ. «Ο επικοινωνιακός καταιγισμός της κυβέρνησης δεν μπορεί να αποκρύψει την πραγματικότητα που ήδη αντιμετωπίζουν οι πολίτες. Την περιστολή των εργασιακών τους δικαιωμάτων και τη μείωση των εισοδημάτων τους» δήλωσε ο  εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης.     

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top