Οι συνέπειες στην τσέπη μας από τις αυξήσεις της ΔΕΗ

Νέα πολιτική από την επιχείρηση με εκπτωτικά πακέτα

Και με τη βούλα του ΔΣ της επιχείρησης προωθείται η εφαρμογή των νέων  τιμολογίων της ΔΕΗ.      

Και «με τη βούλα» οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Τι σημαίνει για την τσέπη μας η αναπροσαρμογή των τιμολογίων;  Ενα μέσο νοικοκυριό το οποίο καταναλώνει το τετράμηνο 2.000 κιλοβατώρες ημερήσιας κατανάλωσης και 1. 000 νυχτερινής,  μέχρι τώρα πλήρωνε 604,4 ευρώ. Πλέον η τιμή θα κυμαίνεται στα 615,98 ευρώ το τετράμηνο. Πρόκειται για μια αύξηση περίπου  2, 8 ευρω το μήνα.

Ένα νοικοκυριό με μικρότερη κατανάλωση που καίει 1000 kwh ημερήσιο και άλλες 500 νυχτερινό, πλήρωνε 221 ευρω το τετράμηνο. Τώρα ανεβαίνει στα 227 ευρώ, δηλαδλη ενάμιση ευρώ παραπάνω τον μήνα.

Για τους περισσότερους καταναλωτές  η έκπτωση στα τιμολόγια του ρεύματος είναι ένα επιπλέον κίνητρο για να ειναι συνεπείς στην αποπληρωμή των υποχρεώσεων τους.

ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΠΤΩΤΙΚΩΝ ΠΑΚΕΤΩΝ

Αν και τώρα μειώνεται η έκπτωση συνέπειας, απο 1/1/2020 θα εφαρμοστεί ένα νέο σύστημα εκπτώσεων για συνεπείς πελάτες. Η λογική  παρόμοιε με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Συμφώνα με πληροφορίες αν κάποιος υπογράψει συμβόλαιο δέσμευσης για ένα χρονο θα εχει ένα ποσοστό έκπτωσης. Αν το επεκτείνει για δυο χρόνια η έκπτωση αναμένεται να ειναι μεγαλύτερη και ούτω καθεξής

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ  ΜΑΪΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ

Η αναπροσαρμογή  στα τιμολόγια, ειναι ένα απο τα μετρά  για τη διάσωση της ΔΕΗ. Ωστόσο τα καμπανάκια φαίνεται ότι είχαν χτυπήσει λίγα .."μέτρα" πριν το χείλος του γκρεμού . Έγγραφο ντοκουμέντο στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα αποκαλύπτει πως υψηλόβαθμο στέλεχος της ΔΕΗ είχε προειδοποιήσει τη διοίκηση απο το Μάιο του 2019   

Η κατάσταση αυτή επιβάλει την εξέταση λήψης πρόσθετων μέτρων για την αποφυγή κινδύνου βιωσιμότητας της εταιρείας. «Όταν ο ορκωτός ελεγκτής, η Ernst & Young, έρχεται και λέει τον περασμένο Απρίλιο ότι η επιχείρηση θα αντιμετωπίσει πρόβλημα βιωσιμότητας, τι άλλο να πω εγώ;» δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης στον Real Fm.   

Στις 24 Σεπτεμβρίου γίνεται εκ νέου η αξιολόγηση της επιχείρησης. Το στοίχημα ειναι να μη χαρακτηριστούν «κόκκινα» τα δάνειά της, αλλιώς το «ντόμινο»  συμπαρασύρει ολόκληρη την ελληνική οικονομία. 
.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top