Η ΔΕΗ ψάχνει για «καλές» ιδέες και τις επιβραβεύει με 60.000 ευρώ!

Επιστρατεύει μέχρι και... drones για να εντοπίζει βλάβες και κλοπές

ΔΕΗ διαγωνισμος

Drones θα μπορούν να εντοπίζουν τάχιστα τις βλάβες στα καλώδια της ΔΕΗ αλλά και τις κλοπές υλικών, ενώ έξυπνοι μετρητές κατανάλωσης θα μπορούν να καταλάβουν τις ρευματοκλοπές και τις μπλοκάρουν.

Αυτά είναι δύο όπλα που πιθανόν να έχει σύντομα στη φαρέτρα της η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, η οποία απευθύνει, μέσω του Διαχειριστή του Δικτύου Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), πρόσκληση σε ομάδες επιστημόνων και start-up εταιρίες να συμμετάσχουν σε διαγωνισμό, από τον οποίο θα επιλεγούν οι πέντε καλύτερες προτάσεις και θα βραβευθούν με 60.000 ευρώ η κάθε μία.

Στο διαγωνισμό θα μπορούν να συμμετάσχουν και μεμονωμένοι ενδιαφερόμενοι, θεωρείται όμως πιο αποτελεσματική επιλογή η διαμόρφωση ομάδας 3 – 5 ατόμων ή startup εταιρειών, στις οποίες να συμμετέχουν άτομα με συμπληρωματικές γνώσεις και δεξιότητες όπως είναι software developers, ειδικούς σε ενέργεια, αναλυτές, data analysts, product developers, finance and management experts.

Για να συμμετέχει κάποια ομάδα θα πρέπει να υποβάλει την αίτηση που θα βρει στον δικτυακό τόπο www.switchonlab.gr μία φορά, καταγράφοντας όλα τα μέλη της ομάδας.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που ανακοινώθηκε η εφαρμογή για την υποβολή αιτήσεων θα ανοίξει εντός των ημερών και οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ως τις 5 Νοεμβρίου.

Από τις 15 ως τις 20 Νοεμβρίου θα επιλεγούν οι 15 καλύτερες ομάδες και στις 15 Δεκεμβρίου η τελική επιλογή των 5 καλύτερων που θα κερδίσουν το διαγωνισμό και μπορεί, υπό προϋποθέσεις να υπογράψουν και συμβόλαιο με το ΔΕΔΔΗΕ για την εφαρμογή της ιδέας τους στην πράξη, στο δίκτυο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top