Παίρνουν διαζύγιο για να γλιτώσουν φόρους και κατασχέσεις!

Χωρισμοί «στα χαρτιά» λόγω της οικονομικής κρίσης

Στην Ελλάδα του 2017 τα διαζύγια καταγράφουν αύξηση 20%! Όλο και περισσότερα ζευγάρια καταφεύγουν στη λύση αυτή  του χωρισμού  "στα χαρτιά" για να αποφύγουν τους φόρους τις κατασχέσεις αλλά και τους πλειστηριασμούς. Δηλαδή δηλώνουν πως βρίσκονται σε διάσταση για να γλιτώσουν τις επιβαρύνσεις!

Όπως παραδέχεται νοσηλεύτρια με σύζυγο ελεύθερο επαγγελματία  στην κάμερα του Star «έχουμε ΕΦΚΑ δάνειο για το σπίτι που δεν μπορούμε να το πληρώσουμε. Λέμε λοιπόν να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία. Ήδη το συζητάμε με τον λογιστή μας να δούμε τι μας συμφέρει».

Η  Νίκη Καζαντζή που εργάζεται σε μικροβιολογικό εργαστήριο, παντρεμένη 25 χρόνια με δυο παιδιά φοιτητές εξετάζει τη λύση του "λευκού" διαζυγίου , δηλαδή στα χαρτιά για να γλυτώσει φόρους κατασχέσεις ακόμα και πλειστηριασμούς .

Μετά το διαζύγιο οι σύζυγοι υποχρεωτικά υποβάλλουν χωριστές φορολογικές δηλώσεις. Σε μια τέτοια περίπτωση η σύζυγος αναλαμβάνει την επιμέλεια των παιδιών, εμφανίζεται δηλαδή να προστατεύει ένα η δυο παιδιά και να εχει χαμηλό η και μηδενικό εισόδημα.".

Όπως δηλώνει η δικηγόρος Τάνια Καφούρου , δεν είναι μόνο αυτό. Αυτόματα μπορούν να ενταχθούν χωριστά στο κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο της ΔΕΗ να έχουν χαμηλότερο ΕΝΦΙΑ και φυσικά να γλυτώσουν ενδεχόμενο πλειστηριασμό της κατοικίας τους.

Τα διαζύγια αυξήθηκαν κατά 20% τα τελευταία χρόνια ενώ αποτελούν κατά πολλούς και λύση για την προστασία απο κατασχέσεις καθώς μετά το "χωρισμό" κάθε κατοικία ακόμα και δευτερεύουσα ή εξοχική εμφανίζεται ως η κύρια κατοικία του κάθε συζύγου.    

Προσοχή όμως! Το εγχείρημα αυτό του "λευκού" διαζυγίου, δεν ειναι τόσο απλό όπως μας συμβουλεύουν οι νομικοί. Η δικηγόρος Τζώρτζια Βαχαρίδη προειδοποιεί:  «Κατ’  αρχήν  το δικαστήριο δεν δέχεται τη διάσταση ή την πρόθεση. Πρέπει απαραίτητα να υπάρξει λύση του γάμου. Πολλοί έρχονται στις αίθουσες των διαζυγίων μόνο όντας εν  διαστάσει,  κάτι το οποίο φυσικά δεν ισχύει. Πρόκειται σαφώς για διατάραξη της οικογενειακής στέγης».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top