ΕΝΦΙΑ 2017: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Την Πέμπτη αναρτώνται τα εκκαθαριστικά

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τον ΕΝΦΙΑ 2017

Αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την καταβολή του ΕΝΦΙΑ του 2017,  καθώς έως την ερχόμενη Πέμπτη αναμένεται να αναρτηθούν τα εκκαθαριστικά του φόρου στο TAXISnet.

Ο ΕΝΦΙΑ και φέτος θα πρέπει να καταβληθεί σε 5 μηνιαίες δόσεις, με την πρώτη να λήγει στις 29 Σεπτεμβρίου 2017 και την τελευταία στις 31 Ιανουαρίου 2018, ενώ προβλέπονται απαλλαγές και εκπτώσεις για τους ιδιοκτήτες ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος και την οικογενειακή τους κατάσταση (τρίτεκνοι, πολύτεκνοι κ.ά), καθώς και για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, όπως σας έχει ενημερώσει το star.gr.

Ειδικά για τον ΕΝΦΙΑ του 2017 και του 2018, το υπουργείο Οικονομικών έχει ανακοινώσει την απαλλαγή των ιδιοκτητών κατοικιών στα νησιά της Λέσβου και της Κω που επλήγησαν από τους σεισμούς, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν υποστεί ζημιές.

Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι επιστροφές από τον φόρο εισοδήματος που ενδεχομένως έχουν συμψηφίζονται με το ποσό του ΕΝΦΙΑ με βάση την πρακτική που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια από το υπουργείο Οικονομικών. Παράλληλα, οι ιδιοκτήτες ακινήτων, εφόσον αμφισβητούν την πράξη προσδιορισμού του ΕΝΦΙΑ, διατηρούν το δικαίωμά της ενδικοφανούς προσφυγής με αίτημα την επανεξέτασης της πράξης στο πλαίσιο της διοικητικής διαδικασίας. Η αίτηση, όπως είναι γνωστό, πρέπει να υποβάλλεται από τον υπόχρεο εντός 30 ημερών από την ημερομηνία κοινοποίησης της πράξης σε αυτόν ή από τη συντέλεση της παράλειψης.

Ο υπολογισμός του ΕΝΦΙΑ. για φέτος θα γίνει όπως ακριβώς και πέρυσι.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top