Πρόσω ολοταχώς για ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΜΗΝΑ! Ποιους θα αφορούν – Ποιο το κόστος

Θα χρειαστεί νέα νομοθετική παρέμβαση για το 2017

 Πρόσω ολοταχώς για ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΜΗΝΑ! Ποιους θα αφορούν – Ποιο το κόστος

Της… ουράς έγινε σήμερα στις ΔΟΥ καθώς τα υψηλά τέλη κυκλοφορίας δημιούργησαν ένα ακόμη κύμα κατάθεσης πινακίδων και μάλιστα την τελευταία μέρα διορίας.

Εκατοντάδες πολίτες, αδυνατώντας -εν μέσω βαριάς φοροεπιδρομής- να ανταποκριθούν και στην υποχρέωση καταβολής των τελών, οδηγήθηκαν στην απόφαση να θέσουν το όχημά τους σε ακινησία.

Μάλιστα, εξέφραζαν με αγανάκτηση την απορία τους γιατί δεν έχει δοθεί και για το 2017 η επιλογή της καταβολής τελών κυκλοφορίας με το μήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να επαναφέρει τα τέλη κυκλοφορίας με το μήνα, ωστόσο πιθανόν να υπάρχουν αλλαγές σε σχέση με το 2016.

Όπως είχε δηλώσει πρόσφατα η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου σε τηλεοπτική εκπομπή, αυτό που εξετάζει η κυβέρνηση είναι να δοθεί η δυνατότητα της πληρωμής τελών με το μήνα στους συνταξιούχους «οι οποίοι πηγαίνουν στην επαρχία με τα αυτοκίνητά τους από το Πάσχα μέχρι το καλοκαίρι».

Όσον αφορά, το ποσοστό του ποσού που θα καταβάλλεται, επί του παρόντος δεν υπάρχουν σκέψεις για αλλαγές και πιθανόν να ισχύσει ότι και για το 2016.

Ειδικότερα:

α) για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 1 μηνός, καταβάλλοντας τα 2/12 των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας

β) για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 3 μηνών, καταβάλλονται τα 4/12 του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας

γ) για άρση ακινησίας του υπολειπόμενου διαστήματος του έτους και μέχρι το τέλος αυτού, καταβάλλοντας τα δωδέκατα του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας που απέμεναν από την ημερομηνία της άρσης μέχρι και το τέλος του 2016, συν 2/12 των αναλογούντων ετήσιων τελών (δηλαδή για 7 μήνες θα καταβληθούν τα 9/12 του ποσού, για 8 μήνες τα 10/ 12 κ.ο.κ).

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top