ΜΑΧΑΙΡΙ στις συντάξεις του ΕΚΑΣ που θα καταβληθούν την Πέμπτη- Καταργούνται επιδόματα από τις νέες συντάξεις

Το επίδομα συζύγου και τα επιδόματα τέκνων παύουν να αποτελούν σταθερή προσαύξηση επί της σύνταξης.

Στις συντάξεις Ιανουαρίου που θα καταβληθούν την Πέμπτη θα επιβληθεί το νέο μαχαίρι στο ΕΚΑΣ, την ίδια μέρα δηλαδή που θα δοθεί και το έκτακτο επίδομα! Την ίδια στιγμή οι συνέπειες του νέου ασφαλιστικού αρχίζουν να φαίνονται.Το επίδομα συζύγου καταργείται από τις νέες συντάξεις, ενώ τα επιδόματα τέκνων παύουν να αποτελούν σταθερή προσαύξηση επί της σύνταξης.

Παρελθόν θα αποτελεί από τις νέες συντάξεις το επίδομα συζύγου, ενώ το 5% στο επίδομα τέκνων επί της σύνταξης παύει να καταβάλλεται από τα Ταμεία.

Για παράδειγμα, ένας παλιός συνταξιούχος των 1.200 ευρώ παίρνει 5% επίδομα παιδιού, δηλαδή, 60 ευρώ το μήνα. Με αίτηση συνταξιοδότησης από 13 Μαΐου του 2016 που τέθηκε σε ισχύ το νέο ασφαλιστικό, το 5% καταργείται. Για να δοθεί επίδομα για ένα παιδί, έως 18 ή 24 εφόσον σπουδάζει ο συνταξιούχος θα απευθύνεται στον ΟΓΑ για να πάρει 40 ευρώ το μήνα, εφόσον το εισόδημα της οικογένειας είναι κάτω από 10.000 ευρώ.

«Με όλα αυτά που μας έχουν επιβαρύνει, φυσικά είναι τσίμα- τσίμα» «Με αυτή την κυβέρνηση δεν υπάρχει αισιοδοξία δεν υπάρχει τίποτα»

Η κατάργηση των προσαυξήσεων από τις νέες συντάξεις είναι βέβαιο ότι θα περάσει και στις ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις, καθώς θα χαρακτηριστούν ως προσωπική διαφορά με τον επανυπολογισμό των συντάξεων που θα γίνει έως τον Σεπτέμβριο του 2017.

«Πως δεν αγχωνόμαστε.. αλίμονο δεν ξέρουμε τι μας περιμένει κάθε μήνα»

Να σημειωθεί ότι οι αιτήσεις συνταξιοδότησης που στοιβάζονται στα ταμεία αυξάνονται κάθε μέρα αφού το Υπουργείο Εργασίας δεν εκδίδει τις εφαρμοστικές εγκυκλίους με τον νέο τρόπο υπολογισμού, ώστε να μην φανούν οι δραματικές μειώσεις που έκρυβε το νέο ασφαλιστικό.

«Και μας δίνει κάτι ψίχουλα τώρα πάρτε 200 τον χρόνο, αυτά είναι εμπαιγμοί»

«Η 13η σύνταξη είναι μέσα στο μυαλό μας» δήλωσε σήμερα η Αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, και διευκρίνισε ότι «ναι είναι προφανές ότι είναι ένα επίδομα…»

«Θα τα δώσουν αλλά θα τα πάρουν διπλά επομένως δώρον άδωρον..»

Στη σημερινή συνάντηση, η τρόικα πίεσε τον υφυπουργό Εργασίας, Τάσο Πετρόπουλο, να εκδώσει ως την επόμενη Πέμπτη την υπουργική απόφαση που θα κόβει το 2017 το ΕΚΑΣ, έως 40% και 50% σε κάποιες περιπτώσεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top