ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ- Τις κρατάμε ή στα σκουπίδια τις πετάμε; ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Θέλει διάλογο με τους αγρότες ο Αλεξιάδης-Καθησύχασε τους πολίτες για τις νέες φορολογικές κλίμακες

ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ- Τις κρατάμε ή στα σκουπίδια τις πετάμε; ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

​Ομιχλώδες εξακολουθεί να είναι το τοπίο με τις αποδείξεις, καθώς ενώ διανύουμε ήδη τον δεύτερο μήνα του 2016, ακόμη δεν έχει βγει κάποια εγκύκλιος που να δίνει οδηγίες στους φορολογουμένους για το ποιες πρέπει να κρατάνε και ποιες πρέπει τελικά να πετάνε!

«Είναι πατριωτικό καθήκον να χτυπήσουμε την φοροδιαφυγή. Πρέπει όλοι να κόβουμε και να παίρνουμε αποδείξεις. Πρέπει να γίνει βίωμα σε όλη την κοινωνία» είπε αρχικά ο κ.Αλεξιάδης, τονίζοντας ότι όλοι οι πολίτες πρέπει να μαζεύουν αποδείξεις μέχρι να βγει η διάταξη για τα θέματα του αφορολόγητου.

«Σε σχέση με τις αποδείξεις του 2016, σε όσες περιπτώσεις έχουμε αφορολόγητο, οι φορολογούμενοι πρέπει να μαζέψουν αποδείξεις. Θα έρθει διάταξη για τα θέματα του αφορολόγητου, που θα συνδέει το αφορολόγητο με αποδείξεις. Μέχρι τότε οι πολίτες θα πρέπει να μαζεύουν τις αποδείξεις τις χάρτινες και όταν έρθει η διάταξη που συνδέει τις αποδείξεις με το πλαστικό χρήμα ,δεν θα χρειάζεται να κρατούν τα χαρτάκια» είπε ο κ.Αλεξιάδης, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 "Καλημέρα Ελλάδα".

«Μετά τη διάταξη δεν θα χρειάζεται να κρατάει ο πολίτης τις αποδείξεις. Η εφορία θα ενημερώνεται απευθείας από την τράπεζα. Η απόδειξη από την ταμειακή μηχανή και η απόδειξη από το τερματικό της κάρτας δεν θα υπάρχει λόγος να κρατείται», εξήγησε.

Αναφερόμενος στο ύψος των αποδείξεων που θα πρέπει να συγκεντρωθούν για το αφορολόγητο, συνέστησε λίγη «υπομονή, μέχρι να έρθει η διάταξη», αρνούμενος να δώσει περαιτέρω στοιχεία.

«Πιέζουμε όσο γίνεται περισσότερο στο θέμα των τραπεζικών προμηθειών» τόνισε ο κ.Αλεξιάδης, προσθέτοντας ότι σε βάθος χρόνου οι συναλλαγές με τις κάρτες θα γίνουν υποχρεωτικές για όλες τις επιχειρήσεις.

Φορολογικές Κλίμακες

Για τους ανέργους και τους φοιτητές θα έρθει σύντομα διάταξη, στην οποία θα αλλάξουν τα κριτήρια φορολόγησης, είπε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών.

Σχετικά με τα δημοσιεύματα που βλέπουν το φως της για τις φορολογικές κλίμακες, ο κ.Αλεξιάδης σημείωσε ότι, «πολλά από αυτά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αλλά εξυπηρετούν μια καταστροφολογία». «Υπάρχουν και πολύ καλές ειδήσεις στο θέμα αυτό, ωστόσο, δεν μπορεί να ειπωθεί κάτι όσο η διαπραγμάτευση είναι σε εξέλιξη» πρόσθεσε.

«Στόχος μας είναι να μεταφέρουμε φορολογικό βάρος από τα χαμηλά στα υψηλά εισοδήματα και στα πολύ υψηλά εισοδήματα» είπε για τις κλίμακες, επαναλαμβάνοντας ότι «κρατείστε μικρό καλάθι, γιατί θα υπάρξουν πολύ θετικές ειδήσεις» για το θέμα.

«Είμαστε αναγκασμένοι να παίρνουμε αυτά τα μέτρα» τόνισε.

Έκκληση στους αγρότες για διάλογο

«Είμαι διατεθειμένος να πάω οπουδήποτε για να κάνω διάλογο με τους αγρότες» είπε ο κ.Αλεξιάδης απευθύνοντας έκκληση στους αγρότες.

«Δεν μπορώ να ακούω για 12.000 ευρώ αφορολόγητο, τη στιγμή που δεν φορολογείται η αποζημίωση ή η επιδότηση» τόνισε ο κ.Αλεξιάδης, επισημαίνοντας ότι «στις 12.000 ευρώ που έχουν αίτημα οι αγρότες, εάν πάρουμε τα στοιχεία του 2014, που αντιστοιχούν στο 96% των φορολογικών τους δηλώσεων, σημαίνει ότι κανένας δεν θα πληρώνει φόρους».

«Η κυβέρνηση κάνει υπομονή και έκκληση για διάλογο: Να έρθουν οι αγρότες, όπου θέλουν και να κουβεντιάσουμε» πρόσθεσε ο αναπληρωτής Υπουργός.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top