Νομιμοποιούνται με νέα ρύθμιση και τα αυθαίρετα νέας γενιάς

Σχέδιο νόμου αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή εντός των ημερών

Νομιμοποιούνται με νέα ρύθμιση και τα αυθαίρετα νέας γενιάς

​Στη νομιμοποίηση αυθαιρέτων νέας γενιάς προχωρά η κυβέρνηση με στόχο να γεμίσει με επιπλέον έσοδα τα δημόσια ταμεία, τόσο από τη νομιμοποίηση όσο και από τη φορολογία στη συνέχεια.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, τα αυθαίρετα ακίνητα που χτίστηκαν δηλαδή μετά την 28η Ιουλίου του 2011 και δεν καλύπτονται από το νόμο Καλαφάτη μπορούν να νομιμοποιηθούν με βάση νέο σχέδιο νόμου που έρχεται το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, θα παρέχεται η δυνατότητα σε όσες αυθαίρετες κατασκευές τηρούν τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις ή τηρούσαν αυτές που ίσχυαν κατά το χρόνο κατασκευής τους να προχωρήσουν σε έκδοση ή αναθεώρηση άδειας δόμησης, για όσες εργασίες απαιτείται άδεια δόμησης και σε έκδοση έγκρισης εργασιών μικρής κλίμακας για όσες εργασίες απαιτείεται έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας ή 48ωρη ενημέρωση.

Στο νομοσχέδιο προβλέπεται επίσης ότι προσθήκη σε νομίμως υφιστάμενο κτίριο που έχει "νομιμοποιηθεί" με τους νόμους περί αυθαιρέτων μπορεί να γίνει μόνο στο νόμιμο τμήμα του κτιρίου.

Με το ίδιο νομοσχέδιο θα μπορούν να πάρουν νόμιμη άδεια και να χτίσουν τα τυφλά οικόπεδα, με την προϋπόθεση να μην μπορούν μέσω τακτοποίησης να αποκτήσουν πρόσωπο σε οδό. Επίσης κερδίζουν έως 1 μέτρο σε ύψος τα κτίρια που θα χρησιμοποιήσουν ως χώρο στάθμευσης το ισόγ��ιο.

Υπενθυμίζουμε πάντως ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει θέσει ως κόκκινη γραμμή την 28η Ιουλίου του 2011 και παραμένει εξαιρετικά δύσκολο να δεχθεί νομιμοποίηση νέων αυθαιρέτων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top