Μάτι δεν κλείνουν στο ΥΠΟΙΚ – «Στόχος είναι να κλείσουμε την Κυριακή»

Δείτε τι είπε κορυφαίος παράγοντας για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα

​«Πάμε να τα βρούμε, παρά να τα σπάσουμε», δήλωσε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, αμέσως μετά τη δίωρη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα, επαναλαμβάνοντας ότι «στόχος είναι να κλείσουμε την Κυριακή. Θα δουλεύουμε νυχθημερόν».

«Ο χρόνος πιέζει και τους δύο. Δεν έχουμε μόνον εμείς να χάσουμε, έχουν να χάσουν και εκείνοι» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο στέλεχος, οι επικεφαλής της τρόικας ήρθαν στην Αθήνα με το αναθεωρημένο κείμενο συμφωνίας και όλα τα θέματα τέθηκαν εξ αρχής στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Με τις συζητήσεις, πάντως, να εστιάζονται στα διαρθρωτικά ζητήματα (εργαλειοθήκη ΟΟΣΑ) και όχι στο δημοσιονομικό σκέλος, η τρόικα φέρεται να αποδέχεται ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό για το 2014.

Ερωτηθείς ο εν λόγω παράγοντας, ανέφερε ότι το θέμα των τραπεζών συζητείται μόνον όσον αφορά στο νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση (αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα), καθώς το θέμα των stress tests «δεν αποτελεί πλέον ζήτημα μπλοκαρίσματος της αξιολόγησης». Ειδικά δε για το θέμα της Eurobank, παρέπεμψε στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, «που είναι ο βασικός μέτοχος και έχει τους κανονισμούς του».

Για την κυβέρνηση, παραμένουν οι «κόκκινες γραμμές» στις απαιτήσεις της τρόικας για τις απολύσεις στο Δημόσιο το 2015 και τις αλλαγές στο καθεστώς των ομαδικών απολύσεων. Σχετικά με το επικείμενο μίνι-φορολογικό, ο ίδιος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο μονομερούς νομοθέτησης από την κυβέρνηση.

Για τη διανομή από την κυβέρνηση κοινωνικού μερίσματος από το πρωτογενές πλεόνασμα, ο κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών επισήμανε ότι αυτό θα διανεμηθεί μετά από την οριστικοποίηση των στοιχείων από τη Eurostat (23 Απριλίου) και πριν από τις ευρωεκλογές.

Σημειώνεται, ότι από νωρίς το πρωί της Παρασκευής θα υπάρχουν, στο υπουργείο Οικονομικών, διαδοχικές συναντήσεις των επικεφαλής της τρόικας με τους υπουργούς που εμπλέκονται στη διαπραγμάτευση.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top