Χιλή: Γεννήθηκε γιγάντιο βρέφος... 7 κιλών!

Τόσο το βρέφος όσο και η μητέρα του νοσηλεύονται

χιλή μωρό

Το μεγαλύτερο μωρό που γεννήθηκε ποτέ στη Χιλή -τουλάχιστον από εκείνα που έχουν καταγραφεί- ήρθε στον κόσμο την Πέμπτη.

Το βάρος του είναι 7,105 κιλά και το ύψος του 57 εκατοστά. Ωστόσο, η γέννησή του έφερε ανάμεικτα συναισθήματα. Εκτός της χαράς, υπάρχει και αγωνία, καθώς τόσο το βρέφος όσο και η μητέρα του νοσηλεύονται.

Το μωρό γεννήθηκε το πρωί της Πέμπτης σε νοσοκομείο της Κουρανιλάχουε και χρειάστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Κονσεπσιόν λόγω επιπλοκών στην υγεία του. Η μητέρα εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Κουρανιλάχουε και περιμένει να πάρει εξιτήριο για να επανενωθεί με το μωρό της.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου, αν και η κατάσταση του μωρού είναι σοβαρή, αναφέρεται ότι είναι σταθερή και βρίσκεται υπό παρακολούθηση στο χώρο της παιδιατρικής εντατικής θεραπείας.

«Είναι εξαιρετικά σπάνιο να συμβαίνει ένας τοκετός και το νεογέννητο να ζυγίζει πάνω από επτά κιλά. Στην πραγματικότητα, δεν έχει συμβεί ποτέ στη Χιλή. Το βαρύτερο νεογέννητο που έχει καταγραφεί ποτέ ζύγιζε 6,7 κιλά», δήλωσε η μαιευτήρας Μαρσία Βενέγκας.

Όπως εξήγησε: «Αυτά τα νεογέννητα μπορεί να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο υπογλυκαιμίας, δηλαδή χαμηλού σακχάρου στο αίμα, ίκτερου, δηλαδή αυξημένης χολερυθρίνης στο αίμα τους, και πολυκυτταραιμίας (αυξημένος αριθμός ερυθρών αιμοσφαιρίων)».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top