Η ιστορία της πριγκίπισσας Μπασμά που φυλακίστηκε μαζί με την κόρη της

Είχαν συλληφθεί με την κόρη της τον Μάρτιο του 2019, χωρίς κατηγορίες

πριγκίπισσα Μπασμά

Η πριγκίπισσα Μπασμά και η ενήλικη κόρη της Σουχούντ απελευθερώθηκαν από φυλακή υψίστης ασφαλείας, όπου κρατούνταν για σχεδόν τρία χρόνια, χωρίς να τις βαραίνον κατηγορίες.

 

 

«Οι δύο γυναίκες αφέθηκαν ελεύθερες μετά την αυθαίρετη φυλάκισή τους και έφτασαν στο σπίτι τους στην Τζέντα στις 6 Ιανουαρίου», δήλωσε ο νομικός εκπρόσωπος της 57χρονης. «Η πριγκίπισσα είναι καλά, αλλά θα ζητήσει ιατρική γνώμη. Φαίνεται καταπονημένη, αλλά είναι σε καλή διάθεση και ευγνώμων γιατί ξανασυνάντησε από κοντά τους γιους της», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Τον Μάρτιο του 2019, η πριγκίπισσα Μπασμά συνελήφθη, ενώ ετοιμαζόταν να ταξιδέψει στην Ελβέτια για ιατρικούς λόγους. Ωστόσο, κατέληξαν μαζί με την ενήλικη κόρη της στο κελί για λόγους που παραμένουν έως σήμερα αδιευκρίνιστοι.

Πολλοί αποδίδουν τη σύλληψή της στον αγώνα της για τη συνταγματική μεταρρύθμιση στο πετρελαιοπαραγωγό βασίλειο, καθώς είναι γνωστή υπερασπίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Άλλοι, στη στενή σχέση της με τον πρώην πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ Μπιν Ναγιέφ, ο οποίος φέρεται να έχει τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό.

 

 

Το 2020 η πριγκίπισσα Μπασμά, με ανάρτησή της στα social media, ανέφερε ότι κρατούταν στο Ριάντ για πάνω από ένα χρόνο και ότι ήταν άρρωστη, με το Ριάντ να μην κάνει ποτέ δημόσια ανοφορά στο θέμα.

Τον Απρίλιο του 2021 απηύθυνε έκκληση στον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν και τον διάδοχο του θρόνου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, ισχυριζόμενη ότι δεν είχε κάνει τίποτα το επιλήψιμο και ότι η υγεία της βρίσκεται σε άσχημη κατάστση.

 

Το ALQST, όταν ανακοίνωσε την απελευθέρωσή της, μέσω Twitter, είπε ότι της «στερήθηκε η ιατρική περίθαλψη που χρειαζόταν για μια δυνητικά απειλητική για τη ζωή της κατάσταση» κατά τη διάρκεια της παραμονής της στη φυλακή Al-Ha'ir, στα περίχωρα της πρωτεύουσας.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top