Eurostat: 5.100 θάνατοι κατοίκων της ΕΕ από πνιγμό το 2017

Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα

νερό

Με βάση τα διαθέσιμα δεδομένα του 2017, περίπου 5.100 θάνατοι κατοίκων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) προκλήθηκαν από «τυχαίο πνιγμό και βύθιση», σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ.

Eurostat: Άνοδο καταγράφουν οι γεννήσεις παιδιών εκτός γάμου στην Ε.Ε.

Μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, το 2017, το υψηλότερο ποσοστό σημειώθηκε στη Λετονία, με 5,6 θανάτους ανά 100 000 κατοίκους, ακολουθούμενη από τη Λιθουανία (4,8 θανάτους ανά 100 000 κατοίκους), την Εσθονία (3,2) και τη Ρουμανία (3,0). Στην Ελλάδα το ποσοστό είναι 2.1 θάνατοι και η χώρα βρίσκεται στην 6 χειρότερη θέση. Στην Κύπρο το ποσοστό είναι 1.2 θάνατοι ανά 100 000 κατοίκους και η χώρα βρίσκεται στην μέση της κατάταξης.

Στο αντίθετο άκρο της κλίμακας, το Λουξεμβούργο δεν κατέγραψε θάνατο που προκλήθηκε από τυχαίο πνιγμό και βύθιση, ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά παρατηρήθηκαν στη Μάλτα (0,4), στην Ιταλία και στις Κάτω Χώρες (και οι δύο 0,5).

Eurostat: Αυξάνεται ο κίνδυνος της φτώχειας στην Ε.Ε. λόγω κορωνοϊού

Στη συντριπτική πλειονότητα των χωρών με διαθέσιμα στοιχεία για το 2017, τα ποσοστά θανάτων ήταν υψηλότερα μεταξύ ανδρών έναντι γυναικών. Η διαφορά μεταξύ των ποσοστών θανάτων μεταξύ ανδρών και γυναικών ήταν η πιο σημαντική στη Λετονία (9,8 για τους άνδρες και 2,0 για τις γυναίκες) και στη Λιθουανία (8,5 για τους άνδρες και 1,9 για τις γυναίκες).

Τα στατιστικά στοιχεία για τον τυχαίο πνιγμό και τη βύθιση βασίζονται στη διεθνή ταξινόμηση ασθενειών και συναφή προβλήματα υγείας (ICD) και αφορούν θανάτους που συμβαίνουν είτε μετά ή μετά από πτώση σε μπανιέρα, πισίνα ή φυσικό νερό όπως μια λίμνη, ανοιχτή θάλασσα, ποτάμι ή ρέμα, αναφέρει η Eurostat.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top