Eπικεφαλής Παν.Καλιφόρνιας: Επιστήμονες έχουν εντοπίσει 69 υποψήφια φάρμακα

Πυρετώδεις ρυθμοί για να βρεθεί το συντομότερο θεραπεία

Με πυρετώδεις ρυθμούς κινούνται οι επιστήμονες για να βρουν το συντομότερο τη θεραπεία για τον κορωνοϊό. Τα πρώτα αποτελέσματα από τη χορήγηση χλωροκίνης είναι θετικά, όπως εξηγεί αποκλειστικά στο Κεντρικό δελτίο του Star και τη Δέσποινα Μανδελενάκη, ο επικεφαλής του Πανεπιστημίου της  Καλιφόρνιας, Νέβαν Κρόγκαν.

Κορωνοϊός: 43 νεκροί στην Ελλάδα- 1.212 κρούσματα στο σύνολο

Αμερικανοί επιστήμονες έχουν εντοπίσει 69 υποψήφια φάρμακα, τα οποία ενδέχεται να εξουδετερώσουν τον κορωνοϊό.  Αυτό ισχυρίζεται ο επικεφαλής της ομάδας του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, Νέβαν Κρόγκαν.

Νέοι αναπνευστήρες για ασθενείς με Covid-19 δοκιμάζονται στο Λονδίνο

«Η στρατηγική μας να χρησιμοποιούμε προεγκεκριμένα φάρμακα και να τα στρέφουμε σε άλλο σκοπό, δηλαδή να πολεμήσουμε τον ιό, ελπίζουμε ότι αυτό θα έχει κάποια επιτυχία τους επόμενους μήνες. Συνεργαζόμαστε με επιστημονικά εργαστήρια σε όλο τον κόσμο, αλλά προσβλέπουμε στο εγγύς μέλλον να συνεργαστούμε με Έλληνες επιστήμονες για να βοηθήσουμε στην καταπολέμηση αυτής της πανδημίας κορωνοϊού» εξηγεί ο βιολόγος- επικεφαλής Πανεπιστημίου της  Καλιφόρνιας.

Όσον αφορά στη χλωροκίνη, ο ίδιος απαντά: «Αρχικά ήμουν δύσπιστος. Η χλωροκίνη είναι ένα φάρμακο κατά της ελονοσίας. Καταπολεμά ένα παράσιτο. Ωστόσο αν η χλωροκίνη στοχεύει πραγματικά ανθρώπινη πρωτεΐνη την οποία χρειάζεται ο ιός για να μολύνει τα κύτταρα μας, θα μπορούσε να υπάρχει μια υπόσχεση εκεί».

Γαλλία: Καθηγητές προειδοποιούν για τη χρήση χλωροκίνης

Στη Γαλλία απ΄ όπου και ξεκίνησε η ελπίδα για τη χλωροκίνη,  πληθαίνουν οι φωνές που προειδοποιούν για τις σοβαρές παρενέργειες της. Ο Στεφάν Γκοντρί, καθηγητής εντατικολογίας στο νοσοκομείο του Μπομπινί υποστηρίζει πως στους ασθενείς του που χορηγήθηκε προκάλεσε σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα. 

Ρωσία: Εγκρίθηκε η χρήση «νέου φαρμάκου» για την θεραπεία του κορωνοϊού

Την ίδια ώρα οι Ρώσοι ισχυρίζονται πώς έχουν βρει το αντίδοτο με βάση τη μεφλοκίνη. Μάλιστα ξεκινά άμεσα η μαζική παραγωγή του φαρμάκου.

«Έτοιμο εμβόλιο δε θα υπάρχει πριν περάσουν 11 μήνες. Σχεδιάζουμε να ολοκληρώσουμε όλες τις δοκιμές μέχρι τον Ιούλιο» λέει επικεφαλής της υπηρεσίας υγείας.

Πώς ο κορωνοϊός επιτίθεται στο σώμα μας

Σε αυτό το βίντεο βλέπεται πώς ο φονικός ιός  επιτίθεται στο σώμα μας. 

«Ο κορωνοϊός πρέπει να μολύνει ζωντανά κύτταρα για να αναπαραχθεί. Μέσα στον ιό γενετικό υλικό έχει την πληροφορία έτσι ώστε να προχωρήσει σε περισσότερα αντίγραφα του εαυτού του .Ένα εξωτερικό κάλυμμα επιτρέπει στον ιό να προσβάλει κύτταρα «συγχωνευμένος» με τα κύτταρα έξω από τη μεμβράνη. Όταν βρίσκεται μέσα στο σώμα σου, ο ιός έρχεται σε επαφή με κύτταρα στο λαιμό σου/το λάρυγγά σου»

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό δελτίο του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top