Ερντογάν για ανατ. Μεσόγειο: Θέλουμε να λυθεί μέσω διαλόγου και συνεργασίας

Τι είπε ο Τούρκος Πρόεδρος στο πρώτο δείπνο μετά τη νηστεία του Ραμαζανιού

«Μέσω διαλόγου και συνεργασίας θέλουμε να λύσουμε το θέμα της ανατολικής Μεσογείου», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν αναφέροντας ότι η σταθερότητα της Κύπρου και της ανατολικής Μεσογείου είναι δυνατή μόνο με την προστασία των δικαιωμάτων και συμφερόντων της Τουρκίας. 

Σε ομιλία του κατά χθες βράδυ κατά το ιφτάρι (πρώτο δείπνο μετά την ολοήμερη νηστεία του Ραμαζανιού) που οργάνωσε το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ στην Άγκυρα για πρεσβευτές, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι «εργαζόμαστε για την γαλήνη και ασφάλεια της ανατολικής Μεσογείου η οποία είναι κοινή επέκταση της Μέσης Ανατολής και της Ευρώπης».

«Η σταθερότητα της Κύπρου και της ανατολικής Μεσογείου είναι δυνατή μόνο με την προστασία των δικαιωμάτων και συμφερόντων της Τουρκίας και της ‘τδβκ’. ΠΙστέυω ότι όλες οι ενδιαφερόμενες πλευρές είδαν πως δε θα κλείσουμε τα μάτια σε τετελεσμένα τα οποία γίνεται προσπάθεια να δημιουργηθούν σε αυτή την περιοχή. Εμείς όπως όλα τα προβλήματά μας θέλουμε και αυτό να το λύσουμε με αμοιβαίες συναντήσεις, διάλογο και συνεργασία», ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος. 

Για τους S400, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ και δεν είναι δυνατόν να δεχτεί όπως «άλλα κράτη μέλη του NATO κάνουν λάθη” εναντίον της. “Επειδή και μέλος του ΝΑΤΟ θα είσαι, και στρατηγικός συναίτερος θα είσαι και μετά θα συζητούν για κυρώσεις εναντίον σου. Αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει αντιληπτό, τέτοιος συναιτερισμός δεν γίνεται», ανέφερε.

Άννα Ανδρέου, Κωνσταντινούπολη
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top