Ευρωεκλογές: Το συγκινητικό βίντεο του Ευρωκοινοβουλίου

«Αποφάσισε για το Μέλλον σου» είναι το μήνυμα

«Αποφάσισε για το Μέλλον σου» είναι ο τίτλος της ταινίας μικρού μήκους, με την οποία προσπαθεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να παροτρύνει τους πολίτες να ψηφίσουν στις επερχόμενες ευρωεκλογές. 

Στις 26 Μαΐου, εκατοντάδες εκατομμύρια Ευρωπαίοι καλούνται να εκλέξουν το νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αποφασίζοντας για την Ευρώπη και τον ρόλο της. 

Στην ταινία μικρού μήκους που σκηνοθέτησε ο Frédéric Planchon υπογραμμίζεται πως από το πρώτο δευτερόλεπτο που ερχόμαστε σε αυτό τον κόσμο, μπορεί ο καθένας να αφήσει το αποτύπωμά του αλλά όλοι μαζί να κάνουμε μια πραγματική διαφορά.

Το βίντεο, το οποίο είναι διαθέσιμο με υπότιτλους σε 32 γλώσσες,  δείχνει συγκινητικά στιγμιότυπα από μαμάδες που ετοιμάζονται να φέρουν στον κόσμο τα παιδιά τους αλλά και από τη γέννηση μωρών.

«Σήμερα γεννιέμαι. Σε ποιον κόσμο θα μεγαλώσω;» είναι το ερώτημα που τίθεται, αναδεικνύοντας τη σημασία και τις συνέπειες της ψήφου στις ευρωπαϊκές εκλογές, που θα διεξαχθούν στις 23-26 Μαΐου, για τις επόμενες γενιές.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα σημειώνει: «Οι Eυρωεκλογές του Μαΐου 2019 θα έχουν άμεσο αντίκτυπο στη ζωή σου. Με αυτές θα αποφασιστεί πώς θα ενεργήσει η Ευρώπη στα χρόνια που έρχονται σε πολλά θέματα που σε απασχολούν, όπως η εκπαίδευση, η απασχόληση, το περιβάλλον και η κλιματική αλλαγή, η τεχνολογία και η καινοτομία, η ασφάλειά σου στις μετακινήσεις, η χρήση της τεχνολογίας στα τρόφιμα και στα ποτά, αλλά και η γειτονιά σου, τα κοινωνικά σου δικαιώματα και η μετανάστευση».

Η μελλοντική μορφή της ΕΕ βρίσκεται τώρα στα χέρια όσων θα ψηφίσουν στις ευρωπαϊκές εκλογές στις 23-26 Μαΐου. Σύμφωνα με την έρευνα του εαρινού Ευροβαρόμετρου στα τέλη Φεβρουαρίου, αν και περισσότεροι από το ένα τρίτο των Ευρωπαίων πολιτών (35%) είναι ήδη βέβαιοι ότι θα ψηφίσουν, άλλο ένα τρίτο (32%) παραμένει αβέβαιο. Για τους νέους που έχουν δικαίωμα ψήφου, παρόλο που έχουν σταθερά την πιο θετική στάση απέναντι στην ΕΕ (74%), μόλις το 21% είναι βέβαιοι ότι θα ψηφίσουν, ενώ το 34% παραμένουν αναποφάσιστοι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top