Η τουρκική οικονομία βυθίζεται και ο Ερντογάν εξοπλίζεται

Τα εξοπλιστικά προγράμματα επιδεινώνουν την  κατάσταση

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Η δίνη της τουρκικής κρίσης αρχίζει να απειλεί να συμπαρασύρει και τον Ερντογάν. Ο πρόεδρος της Τουρκίας  έχει προχωρήσει τα τελευταία χρόνια σε μια σειρά από εξοπλιστικά προγράμματα, τα οποία επιδεινώνουν την  κατάσταση της  τουρκικής οικονομίας. 

Τα τελευταία δέκα χρόνια έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου μεγάλων εξοπλιστικών προγραμμάτων, με τον Ταγίπ  Ερντογάν να έχει αναλάβει ο ίδιος επικεφαλής του Υφυπουργείου Αμυντικών Προγραμμάτων, αμέσως μετά το πραξικόπημα.  

Τουλάχιστον 600 εξοπλιστικά προγράμματα  τρέχουν, η αξία τρων οποίων αγγίζει τα 60 δις δολάρια, χρήματα που βαραίνουν  τον κρατικό προϋπολογισμό. Προγράμματα που έχουν ήδη ξεκινήσει ή αναμένεται να υλοποιηθούν φέρνουν την Τουρκία όλο και πιο κοντά στην εξάρτηση από τους πιστωτές. 

Έτσι λοιπόν, για τα 250 τανκς  αλτάι που έχουν ήδη αρχίσει την παραγωγή,  την προγραμματισμένη  αγορά των Ρωσικών πυραύλων S-400  την πολυδιαφημιζόμενη  αγορά και συμπαραγωγή  των 100 F35 αν τελικά γίνει, αλλά και την κατασκευή πολεμικών πλοίων μέσα από  ο πρόγραμμα Μιλγκεμ το οποίο προβλέπει την παραγωγή  16 υπερσύγχρονων κορβετών  ο κρατικός προϋπολογισμός της Τουρκίας θα  επιβαρυνθεί με 18 δις δολάρια.
 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top