Δύο χρόνια από την επίθεση στο Charlie Hebdo – Συγκίνηση και πολύχρωμες παλάμες στο Παρίσι!

Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να αποτίσουν φόρο τιμής στους νεκρούς

Δύο χρόνια πέρασαν από τις επιθέσεις στο Παρίσι εναντίον του σατυρικού περιοδικού Charlie Hebdo και του παντοπωλείου Hyper Cacher, γι’ αυτό και εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν, το βράδυ του Σαββάτου, στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας, για να αποτίσουν φόρο τιμής στους 17 νεκρούς από τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Ιανουαρίου του 2015.

Στη βάση του αγάλματος που δεσπόζει στην Πλας ντε λα Ρεπουμπλίκ απλώθηκε ένας καμβάς γεμάτος από πολύχρωμες παλάμες, όπου δεκάδες άνθρωποι έγραψαν το δικό τους μήνυμα στη μνήμη των θυμάτων, διαβάζοντας τα ονόματά τους.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε μετά από το κάλεσμα που απηύθυνε η γαλλική Ένωση Θυμάτων της Τρομοκρατίας (AfVT). «Δεν μπορούσαμε να μην βρισκόμαστε εδώ», είπε σε δημοσιογράφους ο Γκιγιόμ Ντενουά ντε Σεν Μαρ, γενικός διευθυντής της AfVT, κρατώντας ένα πλακάτ με το σύνθημα «είμαι πάντα Σαρλί».

«Βρέχει, κάνει κρύο, έχω βραχνιάσει, όμως ήρθα, διότι έπρεπε να είμαι εδώ», δήλωσε συγκινημένη από την Πλατεία Δημοκρατίας μια ηλικιωμένη γυναίκα,  στο Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων .

Ήταν 7 Ιανουαρίου του 2015, όταν δύο ένοπλοι τζιχαντιστές εισέβαλαν στο Charlie Hebdo, άνοιξαν πυρ και δολοφόνησαν τον εκδότη του περιοδικού, σκιτσογράφους και εργαζόμενους. Η δολοφονική επίθεση στα γραφεία του περιοδικού κόστισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους. Τις επόμενες δύο ημέρες, άλλοι 5 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, κατά τη διάρκεια συντονισμένων τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, 4 εξ αυτών σε πολιορκία σούπερ μάρκετ στα ανατολικά της γαλλικής πρωτεύουσας. Ο τραγικός απολογισμός των επιθέσεων ήταν 17 νεκροί και 22 τραυματίες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top