ΕΚΡΗΞΗ στη Σμύρνη! 4 οι νεκροί -Οι έρευνες, οι φόβοι και οι πιθανοί στόχοι

Δεν υπάρχει ακόμη ανάληψη ευθύνης

 ΕΚΡΗΞΗ στη Σμύρνη! 4 οι νεκροί -Οι έρευνες, οι φόβοι και οι πιθανοί στόχοι

Ένας δικαστικός υπάλληλος, ένας αστυνομικός και δύο τρομοκράτες είναι έως τώρα ανεπίσημος απολογισμός από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο κεντρικό δικαστικό μέγαρο της Σμύρνης, και τις ένοπλες συγκρούσεις που ακολούθησαν.

Όπως μεταδώσαμε και νωρίτερα στο star.gr, δύο τρομοκράτες που επέβαιναν σε ένα αυτοκίνητο γεμάτο εκρηκτικά, συγκρούστηκαν με αστυνομικούς έξω από τα δικαστήρια.

Ακολούθησε ανταλλαγή πυρών, ενώ οι δράστες οδήγησαν το αυτοκίνητο στο παρακείμενο παρκινγκ των δικαστηρίων, όπου και πυροδότησαν τα εκρηκτικά, προκαλώντας μια τρομακτική έκρηξη που συντάραξε τη Σμύρνη.

Άνδρες των τουρκικών ειδικών δυνάμεων, αστυνομικοί και ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι η Αστυνομία αναζητά και τρίτο πιθανό ύποπτο, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι οι αστυνομικοί έχουν ανακαλύψει και δεύτερο παγιδευμένο όχημα, περίπου 30 μέτρα από το πρώτο.

Ο κυβερνήτης της επαρχίας της Σμύρνης δήλωσε πως τα πρώτα ευρήματα δείχνουν πως υπεύθυνο για την επίθεση είναι το κουρδικό PKK. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ανάληψη ευθύνης.

Στόχος της επίθεσης ενδέχεται να ήταν ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Σμύρνης, που μετέβαινε στο δικαστικό μέγαρο για υπηρεσιακούς λόγους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top