Μητέρα έγινε δότρια ήπατος στον γιο της: «Μου είπαν ότι θα τον χάσω...»

Τι είναι το σύνδρομο MIS-C από το οποίο έπασχε

Πάτρα: Συγκλονίζει η μητέρα που έγινε δότρια ήπατος για μεταμόσχευση στον γιο της / ANT1

Κανέναν δεν έχει αφήσει ασυγκίνητο η ιστορία της Αλεξάνδρας Χαραλαμποπούλου, της μητέρας που με προθυμία και αυταπάρνηση έγινε δότρια ήπατος με αποδέκτη τον μικρό της γιο. Ο 18χρονος έπασχε από σοβαρή ασθένεια που τον ταλαιπώρησε πολύ. 

Η μητέρα από την Πάτρα μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή για την απόφασή της αυτή και συγκίνησε άπαντες με τα λόγια της. 

Μεταμόσχευση ήπατος από μητέρα σε γιο με τη χρήση ρομποτικού συστήματος!

«Η ανεπάρκειά του έγινε μετά από έναν τραυματισμό, που έγινε ακριβώς πριν από ένα χρόνο, που από εκεί και πέρα το παιδί άρχισε να έχει νοσηλείες και δεν πήγαν καλά τα πράγματα, μετά ένας covid έγινε ένα σύνδρομο MIS-C, από αυτά που είναι ανεξιχνίαστα ακόμα και έπληξε τρία όργανά του, την καρδιά, τον πνεύμονα και την χολή. Είχαμε μία πολύ μεγάλη νοσηλεία 40 ημερών», είπε αρχικά η κ. Χαραλαμποπούλου. 

«Εκεί μου είπαν την πρώτη φορά ότι θα τον χάσω και αμέσως μετά, όταν καταφέραμε και βγήκαμε, μετά από 23 μέρες ξαναμπήκαμε. Το συκώτι είχε κάνει ανεπάρκεια, είχε φτάσει στην κύρωση, με όλα αυτά που είχε περάσει και εκεί ήταν η δεύτερη φορά που μου είπαν να είμαι έτοιμη γιατί μπορεί να μην προλαβαίναμε», πρόσθεσε. 

Σύνδρομο MIS-C: Τι είναι και πώς σχετίζεται με τον κορονοϊό 

Το πολυσυστημικό φλεγμονώδες σύνδρομο στα παιδιά (MIS-C) είναι μια ασυνήθιστη, αλλά σοβαρή πάθηση που συνδέεται με τη μόλυνση από τον νέο κορονοϊό, υπεύθυνο για τη νόσο COVID-19. Εμφανίζεται σε ένα πολύ μικρό ποσοστό των παιδιών που έχουν μολυνθεί από τον ιό.

Η ιατρική κοινότητα εντόπισε για πρώτη φορά το MIS-C τον Απρίλιο του 2020, μέσα από περιστατικά σε παιδιατρικές κλινικές των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Συνήθως εκδηλώνεται σε μαθητές σχολικής ηλικίας, ενώ είναι σπάνιο σε βρέφη και ενήλικες. Τα συμπτώματα εμφανίζονται συνήθως 2 έως 6 εβδομάδες μετά την αρχική λοίμωξη από τον κορονοϊό—συχνότερα γύρω στις 4 εβδομάδες—ακόμα και αν το παιδί δεν παρουσίασε εμφανή σημάδια της ασθένειας. Στην πλειονότητά τους, τα παιδιά με MIS-C έχουν ήδη αναπτύξει αντισώματα κατά του SARS-CoV-2.

Το σύνδρομο προκαλεί έντονη φλεγμονώδη αντίδραση σε διάφορα συστήματα του οργανισμού, όπως στα αιμοφόρα αγγεία, την καρδιά, τους πνεύμονες, τα νεφρά, το πεπτικό σύστημα, τον εγκέφαλο, τα μάτια και το δέρμα. Ανάλογα με τα μέρη που πλήττονται, διαφέρουν και τα συμπτώματα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top