Νίσυρος: Τσουνάμι καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση

11 συνολικά παιδιά κατηγορούν τον αρχαιοφύλακα

Έντεκα είναι μέχρι τώρα οι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση ανηλίκων κατά αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο

Σύμφωνα με πληροφορίες οι γονείς έξι παιδιών έχουν ήδη υποβάλει καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση ή κακοποίηση κι έχουν δώσει καταθέσεις, ενώ σε εξέλιξη είναι πέντε ακόμα καταγγελίες. 

Νίσυρος: «Είμαι θύμα πλεκτάνης», λέει ο αρχαιοφύλακας

Παράλληλα η αστυνομία έχει ξεκινήσει να παίρνει καταθέσεις και από τα παιδιά μετά την εξέτασή τους από ψυχολόγο στο νοσοκομείο της Ρόδου. 

Όλα ξεκίνησαν μετά από την καταγγελία του πατέρα ενός δεκάχρονου παιδιού με καταγωγή από την Αλβανία, ο οποίος μάλιστα κινδύνεψε να απελαθεί, καθώς δεν είχε τα νόμιμα χαρτιά. 

Νίσυρος: Άλλα 6 παιδιά γυμνασίου και λυκείου καταγγέλλουν τον αρχαιοφύλακα

Όλες οι καταγγελίες αφορούν σε περιστατικά προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας και σημειώθηκαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια. 

Ο καταγγελλόμενος, ο οποίος είχε διατελέσει και παράγοντας στην παιδική ποδοσφαιρική ομάδα του νησιού, μετά τις καταγγελίες παύτηκε από τα καθήκοντά του με εντολή της υπουργού Πολιτισμού, Λ. Μενδώνη, η οποία έδωσε κι εντολή για τη διενέργεια διοικητικής έρευνας σε βάρος του. 

Νίσυρος: Σοκάρουν οι περιγραφές των παιδιών

Σύμφωνα με όσα έχουν πει οι γονείς στις αρχές, βάσει των περιγραφών των παιδιών τους, ο 50χρονος φύλακας του μουσείου της Νισύρου προσέγγιζε τα παιδιά και μέσα από τις αθλητικές τους δραστηριότητες στην ποδοσφαιρική ομάδα. Φέρεται να είχε προσφέρει ναρκωτικά σε κάποια παιδιά, ενώ τους είχε δείξει και ερωτικά παιχνίδια που είχε στην κατοχή του. 

Νίσυρος: Πατέρας κατήγγειλε τη σεξουαλική κακοποίηση του γιου του

«Ναι έχει δώσει ναρκωτικά σε κάποια παιδιά από την παρέα. Μας είπε το δικό μας παιδί ότι είχε και κάμερες στην τουαλέτα, επίσης ότι το είχε κάνει τύπου ερωτική φωλίτσα. Δηλαδή έλεγε στα παιδιά φέρτε το κορίτσι σας θα σας δώσω το κλειδί», ανέφερε η μητέρα ενός παιδιού.

«Όχι μόνο έδειχνε πορνογραφικό υλικό, αλλά κυκλοφορούσε και στο σπίτι γυμνός. Έδειχνε και τα sex toys μαζί με βίντεο κι όταν προσπάθησε να τον αγγίξει, ο συγγενής μου σηκώθηκε κι έφυγε και δεν ξαναμίλησε ποτέ για αυτό και τώρα που ήρθαν όλα στη φόρα επειδή δεν φοβήθηκε μας τα είπε όλα», είπε συγγενής άλλου παιδιού.

Πατέρας ενός 15χρονου, υποστήριξε ότι ο φύλακας είχε καλέσει τον γιο του και την παρέα του στο μουσείο, όπου τους έδειξε διάφορα όργανα και ταινίες. 

«Πήγε να τους κάνει μάθημα πώς θα προσελκύσουν, μία γυναίκα ένα κορίτσι. Τους έδειχνε κάποια όργανα και τους είπε “πρέπει να είστε ξυρισμένοι” και κατεβάζει το παντελονάκι του και λέει “να ορίστε, έτσι”», είπε ο πατέρας του 15χρονου. 

Πάντως ο φύλακας υποστηρίζει πως όλα αυτά είναι μια σκευωρία και μια παγίδα που έστησε σε βάρος του ο πατέρας του πρώτου καταγγέλλοντα, με τον οποίο, όπως ισχυρίστηκε είχε προηγούμενα. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top