Τσίμπημα κουνουπιού: Πότε είναι επικίνδυνο - Συμβουλές για να το αποφύγουμε

Εξηγεί η καθηγήτρια Δημόσιας Υγείας, Ελένη Πατσουλά

Τα κουνούπια υπάρχουν στον πλανήτη εδώ και πολλά χρόνια, ξέρουν να επιβιώνουν και πρόκειται για ένα είδος που δεν αφανίζεται, παρά την προσπάθεια των ανθρώπων που τα βρίσκουν εξαιρετικά εκνευριστικά αλλά και επικίνδυνα. Μιλώντας στο ΟΡΕΝ, η καθηγήτρια Δημόσιας Υγείας, Ελένη Πατσουλά, τόνισε ότι οι περισσότεροι θάνατοι παγκοσμίως οφείλονται σε ασθένειες που μεταδίδονται με το τσίμπημα των κουνουπιών. 

Ιός Δυτικού Νείλου: Σε κρίσιμη κατάσταση μια 72χρονη στη Λάρισα

Για αυτό λοιπόν, η λύση δε βρίσκεται στο να τα εξολοθρεύουμε αλλά να μάθουμε να συμβιώνουμε με τα κουνούπια και να προστατευόμαστε. Όπως αναφέρει η κ. Πατσουλά, δεν πρέπει να έχουμε εστίες που να προκαλούν την ανάπτυξή τους στο περιβάλλον μας, όπως το νερό. «Το διοξείδιο του άνθρακα που εκπέμπουμε, τα προσελκύει, όπως και οι μυρωδιές μας. Βάζουμε κάποιες χημικές ουσίες που τα προσελκύουν περισσότερο» συμπλήρωσε. 

Ιός Δυτικού Νείλου: Σε ποιες περιοχές εντοπίζονται τα νέα κρούσματα

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα κουνούπια τρέφονται και από ζώα, κυρίως πτηνά και θηλαστικά, γεγονός που ευνοεί τη μετάδοση του ιού του Δυτικού Νείλου. 

Στην αποφυγή προσέλκυσης κουνουπιών, βοηθά η χρήση ανεμιστήρα ή κλιματιστικού, το καθαρό από εστίες νερού περιβάλλον και τα αντικουνπουπικά.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top