Τι αλλάζει στη λειτουργία των οίκων ανοχής λόγω κορωνοϊού

Iδιοκτήτρια οίκου ανοχής στο star.gr: «Δε γίνεται να κάνουμε τον αστυνόμο»

Ακούστε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη της Σούλας Αλευρίδου, ιδιοκτήτριας οίκων ανοχής

Μετά το τρίμηνο «λουκέτο», με νέους κανονισμούς και ενημερωμένα υγειονομικά πρωτόκολλα λόγω της πανδημίας λειτουργούν από χθες οι οίκοι ανοχής της χώρας. «Την πρώτη ημέρα η κίνηση ήταν υποτονική», είπε στο star.gr η Σούλα Αλευρίδου ιδιοκτήτρια οίκων ανοχής στη Λάρισα. 

Αναφερόμενη στις νέες οδηγίες του ΕΟΔΥ, η κ. Αλευρίδου αναγνώρισε ότι κινούνται στη σωστή κατεύθυνση, ωστόσο σύμφωνα με την ίδια υπάρχουν και κάποιες που παρουσιάζουν αδυναμίες στην πράξη. «Κάποια μέτρα είναι εφαρμόσιμα, κάποια δεν είναι», σημείωσε. 

Όπως πρόσθεσε, τα περισσότερα από αυτά που ζητάει ο ΕΟΔΥ η ίδια τα τηρεί στην επιχείρησή της. «Για παράδειγμα τα αντισηπτικά, η καθαριότητα και για τον πελάτη και για την κοπέλα, ο αερισμός του χώρου, αυτά τηρούνται από την έναρξη της λειτουργίας μας», ανέφερε.

Με ραντεβού από τη Δευτέρα στα γυμναστήρια - Όσα πρέπει να ξέρεις πριν πας

Μεταξύ όσων προβλέπονται με τα νέα μέτρα λειτουργίας των οίκων ανοχής, μπαίνει όριο στη διάρκεια της παροχής υπηρεσιών ανά πελάτη.
«Ο ΕΟΔΥ ορίζει το ραντεβού στα 15 λεπτά με την κυρία. Εμείς ούτως ή άλλως το είχαμε στα 12 λεπτά», σημείωσε. 

Παράλληλα, σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο συνιστάται η χρήση υφασμάτινης μη ιατρικής μάσκας για όλες τις υπηρεσίες. Όπως αναφέρεται μάλιστα, η πρακτική αυτή θα μπορούσε να ενταχθεί στο πλαίσιο παιγνίου, προκειμένου να καταστεί αποδεκτή κατά τη διάρκεια των ερωτικών πράξεων.

Επίθεση με βιτριόλι: Προφυλακιστέα κρίθηκε η 35χρονη

«Σε ό,τι έχει να κάνει με αυτό το μέτρο και μάλιστα σε τύπο παιχνιδιού, αυτό δεν γίνεται», ξεκαθάρισε η κα. Αλευρίδου συμπληρώνοντας ότι υπάρχουν και άλλα μέτρα με τα οποία δεν συμφωνεί, όπως η τήρηση πελατολογίου.

 «Οφείλουμε να κρατάμε καταστατικό με τους πελάτες, με το όνομα και το τηλέφωνο για την ιχνηλάτηση. Είναι σωστό βέβαια και καλό στη φάση που μπορεί να μολυνθεί κάποιος ή κάποια, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε και τον αστυνόμο, πώς σε λένε, ποιο είναι το τηλέφωνό σου».

Αν και η ίδια τηρεί τους κανονισμούς, σημείωσε πως δραστηριοποιείται σε μικρή κοινωνία, όπου όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους. «Συνήθως δουλεύουμε με το τηλέφωνο. Είναι ούτως ή άλλως καταγεγραμμένα στα τηλέφωνά μας τα νούμερα που μας παίρνουν στις κλήσεις. Αλλά δεν μπορούμε να πούμε στον πελάτη δώσε τα στοιχεία σου», είπε.

Δεύτερο κύμα κορωνοϊού - Πότε προβλέπεται; Καθηγητής μιλάει στο star.gr

Σε ό,τι έχει να κάνει με τη σύσταση για χρήση πλαστικού χρήματος με ανέπαφη συναλλαγή η κ. Αλευρίδου ανέδειξε μία άλλη παράμετρο. 
«Δεν μπορεί να έρθει ένας παντρεμένος να πληρώσει με κάρτα. Γιατί αν έχει μια κάρτα η οικογένεια την οποία χρησιμοποιεί και η γυναίκα ή το παιδί του, φαίνεται στην κίνηση λογαριασμού ότι πληρώθηκε κάποιο ποσό σε οίκο ανοχής», εξήγησε.

Κορωνοϊός: Ποια χώρα κατέγραψε πάνω από 10.500 νέα κρούσματα σ΄ένα 24ωρο

Σε κάθε περίπτωση το πλήγμα που δέχθηκε ο κλάδος από το τρίμηνo λουκέτο ήταν τεράστιο. «Περάσαμε έναν πόλεμο, θα κοιτάξουμε να ορθοποδήσουμε», ανέφερε σχετικά η κ. Αλευρίδου.

Όπως σημείωσε, στη Λάρισα υπάρχουν εννέα νόμιμοι οίκοι ανοχής, ενώ η ίδια στην επιχείρησή της απασχολεί επτά άτομα. «Είναι οι φύλακες, οι καθαρίστριες και το προσωπικό που υποδέχεται τον κόσμο. Όλοι συνεχίζουν να εργάζονται. Είμαστε μια υγιής επιχείρηση», είπε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top