Κορωνοϊός: Έτσι θα απολυμάνετε σωστά το σπίτι σας

Προσοχή στα «επικίνδυνα» σημεία

Σπίτι

Τις τελευταίες εβδομάδες και για αρκετό καιρό ακόμα, όπως όλα δείχνουν, μένουμε στο σπίτι και περνάμε όλη την ημέρα μας μέσα σε αυτό, εξαιτία των έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού.

 

Κορωνοϊός: Τι πρέπει να κάνουν οδηγοί και συνοδηγοί για να προστατευτούν;

Η ανάγκη να ζούμε και να εργαζόμαστε σε χώρους πραγματικά καθαρούς δεν είναι μόνο ισχυρή, αλλά ταυτόχρονα επιτακτική, τόσο για να προστατεύουμε εμάς τους ίδιους, όσο και τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Πώς μπορούμε, όμως, να απολυμαίνουμε μόνοι μας τους χώρους που χρησιμοποιούμε καθημερινά τώρα που μένουμε σπίτι; 

Κορωνοϊός: Οι επτά βασικές ερωτήσεις που αφορούν την επαφή με τους άλλους

Η επιλογή των κατάλληλων απολυμαντικών

H χλωρίνη είναι το πλέον κατάλληλο απολυμαντικό απορρυπαντικό, καθώς εξουδετερώνει το 99,9% των μικροβίων, είτε χρησιμοποιηθεί αδιάλυτη είτε διαλυμένη σε νερό.

Αδιάλυτη χρησιμοποιείται κάτω από το χείλος της λεκάνης της τουαλέτας, στις αποχετεύσεις του μπάνιου και σε νεροχύτες. Σε επιφάνειες όπως πάγκοι κουζίνας ή πάτωμα, συνιστάται να διαλύετε 150ml χλωρίνης σε 5L νερό, μέσα σε ένα πλαστικό σκεύος.

Έτσι δε θα κολλήσετε κορωνοϊό: 10 + 4 συμβουλές από τον ΙΣΑ

Χρησιμοποιείτε γάντια, βουτάτε ένα σφουγγάρι στο διάλυμα χλωρίνης και περνάτε με αυτό τις επιφάνειες. Στη συνέχεια ξεβγάζετε με νωπό πανί.

Μην ξεχνάτε να διαβάζετε τις οδηγίες χρήσης που αναγράφονται στο πίσω μέρος της συσκευασίας και μην αναμειγνύετε τη χλωρίνη με άλλα καθαριστικά.

Κορωνοϊός: 10 νέες συμβουλές προφύλαξης από τον ΕΦΕΤ

Άλλο καθαριότητα και άλλο απολύμανση

Για να καταφέρουμε να προστατέψουμε αποτελεσματικά το σπίτι μας από τους ιούς είναι σημαντικό να μην ταυτίζουμε την καθαριότητα με την απολύμανση.

Καθαρίζοντας το σπίτι μας με απλά προϊόντα, δεν απομακρύνουμε τα μικρόβια, αλλά μόνο τη βρομιά. Για να συμβεί αυτό, πρέπει να κάνουμε απολύμανση, δηλαδή να χρησιμοποιήσουμε χλωρίνη.

Χρήσιμες συμβουλές στο star.gr: «Μένουμε Σπίτι...Αφήνουμε τον κορωνοϊό έξω»

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), συνιστά τη χρήση προϊόντων με ποσοστό τουλάχιστον 0,5% υποχλωριώδους νατρίου για την απολύμανση επιφανειών από ιούς και την πρόληψη ειδικών κινδύνων, μεταξύ των οποίων και ασθένειες που προέρχονται από ιούς, όπως ο Η5Ν1 και ο Η1Ν1.

Κορωνοϊός: Αυτά είναι τα αντικείμενα που πρέπει να απολυμαίνουμε τακτικά

Δώστε προσοχή στα «κρυφά» σημεία

Κάτι που οι περισσότεροι από εμάς δεν δίνουν προσοχή στην απολύμανσή τους, είναι τα «επικίνδυνα» σημεία τα οποία ακουμπάμε πολλές φορές μέσα στην ημέρα, φέρουν πολλά μικρόβια και σπανίως τα καθαρίζουμε.

Πόσο καιρό επιβιώνει ο κορωνοϊός στα αντικείμενα του σπιτιού μας;

Τέτοια αντικείμενα είναι τα τραπέζια, οι τουαλέτες, οι διακόπτες τοίχου, οι πάγκοι της κουζίνας, τα πόμολα, τα πληκτρολόγια υπολογιστών και φυσικά, το πάτωμα του σπιτιού μας.

Ένα διάλυμα νερού με χλωρίνη ή ένα καθαριστικό σπρέι γενικής χρήσης με χλωρίνη μπορούν να αποτελέσουν σημαντικούς «συμμάχους» στη μάχη μας κατά των μικροβίων, την περίοδο που διανύουμε. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top