Ξεκινά η επιχείρηση απομάκρυνσης των υγειών επιβατών από το «Ελ. Βενιζέλος»

Τρόμος μην απασφαλίσει η υγειονομική βόμβα στον Πειραιά

Ξεκινά σήμερα η επιχείρηση απομάκρυνσης των υγειών επιβατών από τους ασθενείς που βρίσκονται πάνω στο πλοίο «Ελ. Βενιζέλος». Στο πλοίο, που έχει τεθεί σε καραντίνα έχουν εντοπιστεί 119 θετικά κρούσματα κορωνοϊού ανάμεσα στους 380 συνολικά επιβαίνοντες. 

«Ευαγγελισμός»: Έγινε το πρώτο χειρουργείο σε ασθενή με Covid-19

Όπως είπε και στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Ναυτιλίας, Γ. Πλακιωτάκης, τις επόμενες ώρες αναμένεται να φτάσει στον Πειραιά κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και να αποβιβαστούν τα μέλη του πληρώματος που βρέθηκαν αρνητικά στο τεστ για τον κορωνοϊό.

Η επιχείρηση εκτιμάται ότι διαρκέσει 36 ώρες. Αρχικά οι ναυτικοί θα μεταφερθούν σε ξενοδοχεία της Αθήνας και στη συνέχεια θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τον επαναπατρισμό τους. 

Ο Σωτήρης Τσιόρδας είχε προβλέψει πανδημία πριν από 6 μήνες

Το βράδυ της Πέμπτης, το πλοίο «έδεσε» στην προβλήτα του σταθμού κρουαζιέρας «Θεμιστοκλής» στο λιμάνι του Πειραιά, μετά από απόφαση των ελληνικών αρχών. 

Εκεί, οι 119 θετικοί στον κορωνοϊό επιβαίνοντες θα παραμείνουν σε καταντίνα 14 ημερών. 

Σε ειδική προβλήτα στον Πειραιά για 14 ημέρες το «Ελ. Βενιζέλος»

Στην αποβάθρα θα τοποθετηθεί ειδική τέντα, ώστε υγειονομικοί που θα επισκέπτονται το πλοίο να φορούν την ειδική ενδυμασία και να πραγματοποιούνται όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες προετοιμασίας. 

Χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας στην ενημέρωση των δημοσιογράφων είπε πως όλοι οι επιβαίνοντες είναι πολύ καλά και δεν έχουν εμφανίσει συμπτώματα. Μάλιστα σε συνεργασία με την πλοιοκτήτρια εταιρεία σήμερα θα ενημερωθούν για την κατάσταση της υγείας τους οι οικογένειές τους. 

Υγειονομική βόμβα στον Πειραιά: Σχεδόν 120 κρούσματα κορωνοϊού στο πλοίο

Το «Ελευθέριος Βενιζέλος» που είχε ναυλωθεί και μετέφερε ναυτικούς για να επανδρώσουν άλλο πλοίο στην Ισπανία βρισκόταν εδώ και ημέρες αρόδο στο λιμάνι του Πειραιά λόγω των περιοριστικών μέτρων για τους κατάπλους των σκαφών και των πλοίων στο πλαίσιο προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Είχε ναυλωθεί από εταιρεία της Μάλτας με Τούρκο ιδιοκτήτη για να μεταφέρει στην Ισπανία 349 ναυτικούς μεταξύ των οποίων και δύο Έλληνες προκειμένου να επανδρώσουν άλλο πλοίο εκεί. 

Χαρδαλιάς: 119 θετικά δείγματα κορωνοϊού στο πλοίο «Ελ.Βενιζέλος»

Ωστόσο δεν μπόρεσε να καταπλεύσει ούτε εκεί λόγω των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβάλλει οι αρχές της Ισπανίας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Έτσι το πλοίο πήρε εντολή από την ναυλώτρια εταιρεία να μεταφέρει τα πληρώματα στην Τουρκία αλλά οι τουρκικές αρχές επέτρεπαν μόνο τους Τούρκους υπηκόους να αποβιβαστούν στο τουρκικό έδαφος, με αποτέλεσμα το πλοίο να παραμένει εδώ και καιρό έξω από το λιμάνι του Πειραιά περιμένοντας οδηγίες.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top