Χαρδαλιάς: 119 θετικά δείγματα κορωνοϊού στο πλοίο «Ελ.Βενιζέλος»

Αναστολή οικοδομικών εργασιών στη Μύκονο- 8 εκατ. ευρώ από τη Βουλή για ΜΕΘ

Τη διάθεση 8 εκατομμυρίων ευρώ από τη Βουλή για τη δημιουργία 50 πλήρως εξοπλισμένων ΜΕΘ στο «Σωτηρία» έκανε γνωστή, ο Υφυπουργός  Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, στο τέλος της δικής του ενημέρωσης από το Υπουργείο Υγείας.

Πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στη Μύκονο - Άγνωστο το πώς νόσησε

Ο υφυπουργός επεσήμανε πως «οι επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες».

Δείτε στο κεντρικό δελτίο του Star το δρομολόγιο που ακολούθησε το πλοίο

119 θετικά δείγματα στο πλοίο «Ελ.Βενιζέλος»

Για το πλοίο «Ελ.Βενιζέλος» ανακοίνωσε ότι ελέγχθηκαν 380 δείγματα επιβαινόντων, εκ των οποίων τα 119 θετικά και 259 αρνητικά. Δύο δείγματα θα επανελεχθούν. Όσοι διαγνώσθηκαν αρνητικοί θα επαναπατρισθούν σταδιακά. Όσοι είναι θετικοί θα απομονωθούν εντός του πλοίου για 14 ημέρες. Κλιμάκιο του ΕΔΟΥ θα πάρει δείγματα από επιφάνειες του πλοίου και από το σύστημα κλιματισμού. «Όλοι είναι καλά, χωρίς συμπτώματα» επεσήμανε.

Αναστέλλονται οι οικοδομικές εργασίες στη Μύκονο

Για το κρούσμα στη Μύκονο είπε ότι πρόκειται για 69χρονη γυναίκα. Αποφασίστηκε η αναστολή όλων των οικοδομικών εργασιών στο νησί. «Να μείνουν όλοι στα σπίτια τους» τόνισε.

Σε καραντίνα για 14 μέρες η δομή της Ριτσώνας

Για τη δομή της Ριτσώνας, η οποία φιλοξενεί αιτούντες άσυλο, είπε ότι μπαίνει σε καραντίνα για 14 μέρες. Μετά τη γυναίκα που γέννησε και στη συνέχεια διαγνώσθηκε θετική, έγινε έλεγχος σε 63 άτομα, εκ των οποίων τα 13 βγήκαν θετικά. Όλοι τους ασυμπτωματικοί. Τα δείγματα των εργαζομένων ήταν όλα αρνητικά. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top