Επιστήμονες εξηγούν στο Star τους κινδύνους της «ανοσίας της αγέλης»

Σε αυτήν επένδυσε ο Βρετανός Πρωθυπουργός

Άρον άρον επιστρέφουν στην πατρίδα Έλληνες που εργάζονται ή σπουδάζουν στη Μεγάλη Βρετανία, εξαιτίας του κορωνοϊού. Επιστήμονες εξηγούν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star τους κινδύνους της «ανοσίας της αγέλης» , στην οποία επένδυσε ο Βρετανός Πρωθυπουργός, κόντρα στην παγκόσμια υγειονομική κοινότητα.

H επιλογή  της Μεγάλης Βρετανίας να μην εφαρμόσει σκληρά περιοριστικά μέτρα αναχαίτισης του κορωνοϊού, τρόμαξε τους Έλληνες που ζουν εκεί.

Βρετανία: Μελέτη που προβλέπει 500.000 νεκρούς «ξύπνησε» τον Τζόνσον

«Πριν μερικές μέρες είχαν μια συναυλία, πόσες χιλιάδες άτομα. Αυτό το πράγμα είναι απαράδεκτο , γι’ αυτό φύγαμε από κει» αναφέρει φοιτητής στο Λονδίνο.

Όλο και περισσότεροι, ειδικά οι φοιτητές , εγκαταλείπουν τη χώρα άρον άρον. Φτάνοντας στην πατρίδα δηλώνουν πανέτοιμοι να θέσουν τον εαυτό τους σε κατ’ οίκον περιορισμό για ένα 15θήμερο, όπως συνιστάται από το Υπουργείο Υγείας.

«Θα πρέπει να έχουν εξασφαλίσει πριν έρθουν πού θα μείνουν κι εκεί που μείνουν να έχουν ένα δωμάτιο δικό τους, να έχουν μόνο έναν άνθρωποι που θα τους διευκολύνει θα τους φροντίζει, θα τους ετοιμάζει φαγητό. Δεν είναι άρρωστοι, αλλά δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή ούτε με τους οικείους τους» σημειώνει η Αθηνά Λινού, Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Επιστήμονες: «Πρόκειται για πείραμα… που ρισκάρει χιλιάδες θανάτους»

Η Μεγάλη Βρετανία αρχικά επέλεξε μια παθητική τακτική στην αντιμετώπιση της πανδημίας, την «ανοσία της αγέλης». Πρόκειται για τη στρατηγική προσβολής τουλάχιστον του 60% των Βρετανών από τον ιό, ώστε ν' αποκτήσουν αντισώματα. Κάτι που.... κατακεραύνωσαν επιστήμονες από όλο τον κόσμο.

«Δε νομίζω ότι είναι ηθικό, αλλά και πρακτικό ξαφνικά να αρρωστήσουν χιλιάδες άνθρωποι. Επίσης το δεύτερο είναι ότι δεν ξέρω ότι έχουν τη δυνατότητα να απομονώσουν τελείως τις ομάδες υψηλού κινδύνου» σημειώνει ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος, καθηγητής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

«Είναι λάθος για δύο λόγους. Το ένα ότι θα γίνουν θυσίες σε βάρος ανθρώπων που θα νοσήσουν, δηλαδή αρκετοί θα ταλαιπωρηθούν και πολλοί θα χάσουν τη ζωή τους. Το άλλο είναι ότι δεν είναι 100% σίγουρο ότι αυτός ο ιός αφήνει ανοσία» εξηγεί η καθηγήτρια Ιατρικής, κ.Λινού.

Μετά τις σφοδρές επικρίσεις και μια μελέτη από το Imperial College , που προειδοποιούσε για 250.000 νεκρούς , ο Μπόρις Τζόνσον αναγκάστηκε να αλλάξει στάση, απευθύνοντας αυστηρότερες συστάσεις στους πολίτες της Βρετανίας. 

Δείτε το ρεπορτάζ και ολόκληρο το κεντρικό δελτίο του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top