Δίκη Χ.Α.: Ζαρούλια και Γρέγος μιλούν για πολιτική δίωξη

Προκάλεσαν και πάλι τα μέλη της Χρυσής Αυγής

«Σύζυγος του αρχηγού της ΧΑ» δήλωσε η Ελένη Ζαρούλια, η οποία στην απολογία της υποστήριξε ότι έχει κάνει λίγες ομιλίες ως βουλευτής της Χρυσής Αυγής. 

«Βγήκα βουλευτής το 2012 με σταυρό από τον ελληνικό λαό. Πώς είναι δυνατόν ο ελληνικός λαός να εξέλεξε διευθυντές εγκληματικής οργάνωσης; Εγώ έκανα τα καθήκοντα μου. Δεν έχω να πω τίποτ’ άλλο», ήταν η πρώτη δήλωσή της μόλις κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου. 

Πρόεδρος: Είστε μέλος;
Κατηγορούμενη: Τι να σας πω; Εγώ είμαι σύζυγος του γενικού γραμματέα. Είναι οικογένεια μου. Μοιραία δεν ξέρω τι θεωρούμαι.
Προέδρος: Κάνετε ομιλίες;
Κατηγορούμενη: Εγώ ομιλίες έκανα πολύ αργότερα. Ήταν ελάχιστες γιατί δεν υπήρχε λόγος. Έχω κάνει συνολικά 4-5 και ήταν επετειακού χαρακτήρα.
Πρόεδρος: Τι θέση έχετε για τους αλλοδαπούς;
Κατηγορουμένη: Η θέση μου για τους αλλοδαπούς είναι η ίδια με το νόμο. Όποιος είναι παράνομος να απελαθεί. Έχει καταργηθεί ο νόμος;
Π: Αυτό δικαιολογεί το χαρακτηρισμό υπάνθρωπος;
Κ: Ο χαρακτηρισμός θα πήγαινε σε όποιον κάνει εγκλήματα ασχέτως χρώματος και φυλής. Όταν βιάζεις και σκοτώνεις για να πάρεις μια κάμερα είσαι υπάνθρωπος είτε είσαι Πορτογάλος, είτε Άγγλος ή Γερμανός.
Π: Έχετε πει ότι φέρνουν αρρώστιες;
Κ: Αλήθεια δεν είναι; Δεν ήρθαν αρρώστιες που έχουν εξαλειφθεί; Οι φυλακές δεν είναι γεμάτες αλλοδαπούς; Δεν έχουμε το μεγαλύτερο αριθμό αλλοδαπών στις φυλακές;
Π: Τα παιδιά με τα μαύρα που είχατε πει σε ομιλία σας ποια ήταν;
Κ: Ε, τα έβλεπα μπροστά μου σε μια ομιλία μου και το είπα σαν ατάκα. Αυτοσχεδιάζουμε καμία φορά στις ομιλίες. Είχα άγχος, ήμουν πρόχειρη.

Όσον αφορά στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η Ελένη Ζαρούλια είπε:

«Τη δολοφονία την έμαθα την επόμενη ημέρα επειδή μας έψαχναν στα γραφεία. Δεν είχα ενημερωθεί από τηλεόραση γιατί δεν τη χρησιμοποιώ. Όταν πήραν τηλέφωνο ανοίξαμε τηλεόραση. Στην αρχή έλεγαν ότι επρόκειτο για ποδοσφαιρικό καβγά. Μετά δεν ξέρω τι έγινε».

Γρέγος: «Η Χ.Α. είναι το μόνο πατριωτικό κόμμα»

Προσηλωμένος στη Χρυσή Αυγή, «το μόνο πατριωτικό εθνικιστικό κόμμα», όπως είπε, δήλωσε ο πρώην βουλευτής Θεσσαλονίκης, Αντώνης Γρέγος. 

«Θέλω να πω ότι βρίσκομαι κατηγορούμενος εντελώς άδικα γιατί δεν έχω διαπράξει καμία αξιόποινη πράξη. Πρόκειται για πολιτική δίωξη σε βάρος της Χρυσής Αυγής που είναι νόμιμο κόμμα. Θεωρώ ότι επειδή εκλέχτηκα πρώτος σε σταυρούς βουλευτής είμαι κατηγορούμενος. Κανένας βουλευτής το 2012 από άλλο κόμμα δεν θα βρισκόταν στη θέση μου», είπε και πρόσθεσε:

«Είχα στηρίξει παλιότερα το ΛΑΟΣ όπως και πολλοί άλλοι γιατί ήταν ένα πατριωτικό κόμμα. Ακόμα βρίσκομαι στον ίδιο πολιτικό χώρο. Θεωρώ ότι η Χρυσή Αυγή είναι ο μόνος πατριωτικός φορέας. Είναι το κόμμα που εκφράζει τον πατριωτισμό και τον εθνικισμό. Όλα ήταν μια σκευωρία σε βάρος της Χρυσής Αυγής. Έχουν ενδιαφερθεί και από την Ευρώπη να αναδείξουν στη σκευωρία αυτή».

Στην επισήμανση της έδρας ότι έγινε μια δολοφονία, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι αν και «καταδικαστέο» το γεγονός, «δε δόθηκε εντολή από κανένα και δε σημαίνει ότι αν ένας υποστηρικτής κόμματος ή ομάδας κάνει παράνομη πράξη κατηγορούνται όλοι για αυτό».

Πρόεδρος: Ποια η θέση σας για τους αλλοδαπούς;
Κατηγορούμενος: Όσοι μπαίνουν παράνομα στη χώρα θα πρέπει να εφαρμόζεται ο νόμος. Πρέπει να φεύγουν. Αυτή είναι θέση μου και αυτή πιστεύω ότι είναι η θέση όλου του κόσμου.
Π: Υπήρξαν φορές που ο λόγος σας μπορεί να προέτρεπε κάποιον σε βίαιες πράξεις;
Κ: Δε συνάδει με το ήθος μου κάτι τέτοιο. Εξάλλου στις ομιλίες μου δεν ήταν μόνο Χρυσαυγίτες.
Π: Δηλαδή αυτός ήταν ο λόγος που δεν το κάνατε;
Κ: Όχι δεν θα το έκανα όπως και να έχεις. Αν ήθελα να προτρέψω κάποιον σε παράνομη πράξη, σίγουρα δε θα το έκανα από μικροφώνου.
Π: Για χαρακτηρισμούς σκουπίδια ή αποβράσματα τι έχετε να πείτε;
Κ: Τον χαρακτηρισμό αυτό θα έδινα σε παιδεραστές ή εμπόρους ναρκωτικών, όχι σε κάποιον που δεν ξέρω.

«Εγώ καταδίκαζα κάθε βίαιη ενέργεια. Είχαμε άσχημα περιστατικά και σε βάρος μας. Προπηλακισμούς, χτυπούσαν παιδιά μας, έκαιγαν αυτοκίνητα. Για τα θύματα της Χρυσή Αυγής δεν συλλαμβάνονταν ποτέ κανείς. Για τη δολοφονία των δυο συναγωνιστών Φουντούλη και Καπελώνη δεν βρήκαν ποτέ ποιος το έκανε», τόνισε.

Αναφερόμενος στον Νίκο Μιχαλολιάκο, ο οποίος ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία Φύσσα, ο Α. Γρέγος είπε:

«Όταν άκουσα τον Μιχαλολιάκο εκείνη την ημέρα με ξένισε αρκετά. Μας κόστισε επικοινωνιακά. Όμως τελικά είχε δίκιο. Ακούω κάθε μέρα πολιτικούς και δημοσιογράφους να διαχωρίζουν πολιτική και ποινική ευθύνη. Σε εμάς χρεώθηκε ως ποινική. Εκείνος εννοούσε ότι πολιτικά χρεωθήκαμε την δολοφονία».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top