Μάτι: "Βρήκα τη σύζυγό μου τα ξημερώματα στη Ραφήνα με τα πόδια της καμένα"

Μαρτυρίες που σοκάρουν από τους ιδιοκτήτες "κόκκινων" σπιτιών

Στο Μάτι συνεχίστηκε για δεύτερη ημέρα η κατεδάφιση των "κόκκινων" σπίτιων, που είχαν υποστεί ολική καταστροφή από τη φονική πυρκαγιά. Οι ιδιοκτήτες των πρώτων σπιτιών, που γκρεμίστηκαν, μίλησαν στον Γιάννη Σωτηρόπουλο. Οι μαρτυρίες τους συγκλονίζουν.   

"Η σύζυγός μου ήταν αγνοούμενη και τη βρήκα στη μία τα ξημερώματα στη Ραφήνα, που τη έφερε μία βάρκα. Τα πόδια της ήταν καμένα..."

Ο κ. Ορφέας δεν θα ξεχάσει ποτέ εκείνη τη «μαύρη Δευτέρα» της 23ης Ιουλίου. Το σπίτι του στο Κόκκινο Λιμανάκι παραδώθηκε στις φλόγες, ο ίδιος γλίτωσε την τελευταία στιγμή, ενώ η σύζυγός του ήταν για πολλές ώρες αγνοούμενη. 

Τώρα ο κ. Ορφέας βλέπει τις μπουλντόζες να γκρεμίζουν τα απομεινάρια της πύρινης λαίλαπας. Παρά τα αλλεπάλληλα σοκ που έχει υποστεί αυτό το διάστημα δεν χάνει την ελπίδα του.

"Θέλουμε το ερχόμενο καλοκαίρι να μπορούμε να ζήσουμε ξανά εδώ τις ευχάριστες στιγμές..." 

Για δεύτερη ημέρα εδώ στο Μάτι και το Κόκκινο Λιμανάκι συνεχίστηκαν οι κατεδαφίσεις των "κόκκικων" κτιρίων, που επλήγησαν από τις φονικές πυρκαγιές.

Οι μπουλντόζες μπορεί να γκρέμισαν το καμένο σπίτι του Κώστα Λαμπρινούδη στην οδό Δημοκρατίας στο Κόκκινο Λιμανάκι, ωστόσο στο μυαλό του παραμένουν ζωντανές όλες οι οδυνηρές μνήμες εκείνης της μοιραίας νύχτας.  

Εικόνες ντροπής στη Ν. Μάκρη με «λόφους» από ξερόκλαδα

Εικόνες-ντροπής, σαν κι αυτή στην οδό Αύρας, μπορεί να συναντήσει κανείς σε αρκετούς δρόμους στη Νέα Μάκρη. Παρά τις συνεχείς οχλήσεις των κατοίκων, όπως καταγγέλλουν ο Δήμος "κωφεύει".  

Δίπλα στους κάδους απορριμάτων... "λόφους" σχηματίζουν τα πεταμένα από ασυνείδητους κατοίκους και επαγγελματίες ξερόκλαδα, μπάζα, σκουπίδια. Και το χειρότερο όλων; Αυτά μπορεί να λειτουργήσουν ως προσανάμματα για το ξέσπασμα μιας νέας καταστροφικής πυρκαγιάς. 

"Έχουμε παιδιά και φοβόμαστε και αυτοί μας λένε δεν έχουμε φορτηγά..."

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top