Αντώνης Αρβανιτάκης: Ζήτησε να του ακρωτηριάσουν το πόδι, βρήκε τη δύναμη και κάνει αυτό που αγαπά

Ο personal trainer που δίνει κουράγιο και σε άλλους ανθρώπους με προβλήματα

Η ιστορία που ακολουθεί είναι η ιστορία ενός γυμναστή, διαφορετικού από τους άλλους. Ο Αντώνης Αρβανιτάκης με τη προσωπική του ιστορία δίνει κίνητρο όχι μόνο για γυμναστική αλλά και για ζωή.

Ο Αντώνης Αρβανιτάκης είναι Personal trainer.  Με τα βιβλία του, την ιστοσελίδα του και το προσωπικό του κανάλι στο YouTube καθοδηγεί τους αθλητές του.

Ο ίδιος πιστεύει στην γυμναστική με το βάρος του σώματος και δίνει βάση στη σωστή διατροφή και την αυτοσυγκέντρωση.

«Το παν στη γυμναστική είναι να κάνεις κάτι καλά συνειδητά και να είσαι σε καλή σύνδεση με το σώμα σου. Μπορείς να έχεις τα ίδια αποτελέσματα είτε κάνεις γυμναστική με βάρη είτε με το βάρος του σώματός σου. Το σημαντικό με το βάρος του σώματος είναι ότι μπορείς να κάνεις γυμναστική όπου θέλεις», λέει ο ίδιος στην κάμερα του Star.

Μέχρι εδώ όλα ακούγονται συνηθισμένα. Ο Αντώνης όμως στα 23 του είχε ένα ατύχημα που του κόστισε 13 χειρουργεία, 5 χρόνια στο κρεβάτι κι έναν ακρωτηριασμό στο πόδι.

«Για χρόνια προσπαθούσαμε να κάνουμε το πόδι λειτουργικό. Για 2,5 χρόνια στην Ελλάδα και άλλα 3 στην Ολλανδία προσπαθούσαμε, αλλά δεν τα καταφέραμε να κάνουμε ένα πόδι λειτουργικό, ώστε να μπορώ να κάνω τα πράματα που αγαπώ, την γυμναστική, οπότε ζήτησα από τους γιατρούς τον ακρωτηριασμό και ένα προσθετικό πόδι», λέει.

Υπήρξε αθλητής Κωπηλασίας και προπονητής  Canoe & Kayak. Γεννήθηκε στην Καστοριά, σπούδασε στη Θεσσαλονίκη, έζησε για χρόνια στην Ολλανδία Μετά το ατύχημα, για δύο χρόνια βυθίστηκε στην κατάθλιψη και έπειτα ένιωσε την ανάγκη να επανέλθει.

«Είχα πολύ κακή ψυχολογία για πολλά χρόνια. Με διατροφή γυμναστική βιβλία και προσωπική δουλειά κατάφερα να βγω από αυτό. Από ένα σημείο και μετά είπα ότι όλο αυτό μπορώ να το χρησιμοποιήσω για να γίνω μια πιο καλή version του εαυτού μου», τονίζει.

Το πρώτο του βιβλίο ήταν αυτοβιογραφικό και έγινε έμπνευση για όλους όσοι δεν είχαν διάθεση να σηκωθούν από τον καναπέ.

«Ο άλλος μπορεί να πει αυτός κάνει αυτό και αυτό με ένα πόδι, εμένα ποια είναι η δικαιολογία μου; Είδα ότι βοηθάει τον κόσμο», λέει και συνεχίζει: «Kάτι που δουλεύω πολύ με τους αθλητές μου είναι το δυναμικό τρέξιμο στο βουνό. Προς το παρόν δεν με περνάει κανένας για να δούμε»!

Τώρα με μια σελίδα στο Facebook ο Αντώνης προσπαθεί να στηρίξει όσους βρέθηκαν πρόσφατα στη δική του θέση.

«Αν κάποιο παιδί στα 22 - 23 πάθει κάτι να είμαστε κοντά του να του πούμε “ok, δεν είναι εύκολο αλλά η ζωή δεν τελειώνει”», καταλήγει.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top