Παράνομο στοίχημα: τζίρος 20 εκατομμυρίων ευρώ κατά τη διάρκεια του μουντιάλ!

Πλέον δεν είναι δυνατή η πρόσβαση σε 23 ιστοτόπους

Παράνομο στοίχημα: τζίρος 20 εκατομμυρίων ευρώ κατά τη διάρκεια του μουντιάλ!

​Στοχευμένες δράσεις έγιναν από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την καταπολέμηση του παράνομου στοιχήματος μέσω Διαδικτύου, στο πλαίσιο και της διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλου Ποδοσφαίρου στη Βραζιλία!

Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ερευνών εντοπίστηκαν 23 ιστότοποι παρόχων υπηρεσιών τυχερών παιγνίων και στοιχηματισμού μέσω διαδικτύου χωρίς νόμιμη άδεια.

Όπως προέκυψε, οι παραπάνω ιστότοποι – πάροχοι λειτουργούσαν χωρίς νόμιμη άδεια, δεν έχουν υπαχθεί στο μεταβατικό καθεστώς του άρθρου 50 του Ν. 4002/2011 και δεν σχετίζονται με ανάλογη αδειοδοτημένη επιχείρηση που εδρεύει στην Ελλάδα.

Η έρευνα οδήγησε στην ταυτοποίηση των χωρών διαχείρισης και κατοχύρωσης των επί��ικων ονομάτων χώρου και συγκεκριμένα κατέδειξε ότι η διαχείριση και οι διακομιστές (servers) των 23 ιστοτόπων εδρεύουν σε διάφορες χώρες της αλλοδαπής, συγκεκριμένα, σε Ηνωμένο Βασίλειο, Βρετανικές Παρθένους Νήσους, Μπελίζ, Γιβραλτάρ, Αυστρία, Μάλτα, Παναμά, Σουηδία, Ρωσία και Ισραήλ.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, πραγματοποιήθηκε και σχετική αλληλογραφία - ενημέρωση της ανεξάρτητης διοικητικής Αρχής, Επιτροπή Εποπτεία και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.), η οποία είναι αρμόδια για την εποπτεία και τον έλεγχο των παιγνίων.

Σημειώνεται ότι οι παραπάνω παράνομοι ιστότοποι εμπεριέχονται στον κατάλογο της Ε.Ε.Ε.Π. που περιλαμβάνει ιστοτόπους που προβάλλονται και προσφέρουν υπηρεσίες τυχερών παιγνίων στην Ελλάδα, χωρίς νόμιμη άδεια («black list»).

Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας δεν είναι πλέον δυνατή η πρόσβαση στους παραπάνω ιστοτόπους από παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου της χώρας μας (διαδικασία « block IP »).

Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν υποβλήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top