Εκλογές 2023: Ο κύβος ερρίφθη για δεύτερες κάλπες - Η πιθανότερη ημερομηνία

Η ΝΔ εκτιμά πως το ποσοστό που συγκεντρώνει είναι εντολή αυτοδυναμίας

Η νίκη της ΝΔ στις σημερινές εκλογές φαίνεται πως είναι σαρωτική με τον ΣΥΡΙΖΑ να πλήττεται σφοδρότατα, καθώς τα πρώτα αποτελέσματα τον δείχνουν 21 μονάδες πίσω. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που μετέδωσε ο Πέτρος Μποτσαράκος στην εκλογική βραδιά του Star φαίνεται πως ο κύβος ερρίφθη και θα πάμε σε δεύτερες εκλογές τον Ιούνιο.

Στη Νέα Δημοκρατία εκτιμούν ότι το ποσοστό που φαίνεται να συγκεντρώνει από την πρώτη Κυριακή είναι εντολή του λαού για αυτοδυναμία κι έτσι αυτήν θα διεκδικήσει στις δεύτερες εκλογές. 

Εκλογές 2023: Σαρωτική νίκη για ΝΔ - Τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα

Εκλογές 2023: Πότε θα γίνουν οι δεύτερες κάλπες 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η ΝΔ θα ήθελε οι δεύτερες εκλογές να γίνουν το συντομότερο δυνατό, αν είναι εφικτό ακόμα και στις 25 Ιουνίου, κάτι όμως που θα κριθεί από τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό και την υπηρεσιακή κυβέρνηση, η οποία θα ορκιστεί μετά τη λήξη των διερευνητικών εντολών. 

Η διαδικασία προβλέπει να πάρει το αποτέλεσμα η υπηρεσιακή υπουργός Εσωτερικών, να το πάει στον Πρόεδρο της Βουλής κι εκείνος με τη σειρά του να το διαβιβάσει στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η οποία αύριο θα ξεκινήσει τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών. 

Εκλογές 2023: Τεράστια η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ωστόσο απόφαση του πρωθυπουργού είναι να πάμε σε δεύτερες κάλπες, καθώς στη ΝΔ θεωρούν ότι το ποσοστό αυτό είναι εντολή για αυτοδύναμη διακυβέρνηση. 

Εκλογές 2023: Αυτή είναι η μοναδική περιοχή που έρχεται πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ

Γεραπετρίτης: «Ο ελληνικός λαός ψήφισε για το μέλλον»

«Ο ελληνικός λαός σήμερα αξιολόγησε το παρελθόν, αλλά ψήφισε για το μέλλον. Ο ελληνικός λαός θέλει στο μέλλον μια Ελλάδα, η οποία θα είναι ισχυρή, ανεξάρτητη, αυτοδύναμη. Έδωσε μια καθαρή εντολή αυτοδυναμίας στη ΝΔ, την εντολή αυτή θα τη σεβαστούμε. Είναι μια σπουδαία μέρα για τη χώρα, οι πολίτες αποφάσισαν για πρωθυπουργό, αποφάσισαν για κυβέρνηση. Δεσμευόμαστε ότι με σκληρή δουλειά θα συνεχίσουμε, χωρίς έπαρση, χωρίς αλαζονεία, αναγνωρίζοντας τα λάθη μας, προχωρώντας όμως στις μεγάλες ρίξεις γιατί η Ελλάδα χρειάζεται μεγάλες ρίξεις», δήλωσε ο Γιώργος Γεραπετρίτης μετά από την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top