Οδηγούμε τη νέα γενιά Ford Mondeo 1,6 diesel Station Wagon

Η πρακτικότητα σε όλα της το μεγαλείο

Οδηγούμε τη νέα γενιά Ford Mondeo 1,6 diesel Station Wagon

Η τελευταία γενιά του Ford Mondeo δίνει… ρέστα τόσο με την δυναμική του εμφάνιση όσο και με την τελευταία λέξη της τεχνολογία που διαθέτει. Για τους οδηγούς που επιζητούν και την πρακτικότητα η έκδοση station wagon θα τους ικανοποιήσει και με το παραπάνω κυρίως με τους χώρους που διαθέτει. Δυο αυτοκίνητα σε συσκευασία ενός και για τους επαγγελματίες που μπορούν να εκμεταλλευτούν τον «τρίτο όγκο» αλλά και την μεγάλη οικονομία στο κόστος χρήσης με τον 1,6 λίτρων υπερτροφοδοτούμενο diesel κινητήρα.

ford-mondeo-sw 2.jpg

Μακριά από την έλλειψη αισθητικής που χαρακτηρίζει συνήθως τέτοια μοντέλα η Ford «προίκισε» το νέο Mondeo Wagon με ένα εκπληκτικό μπροστινό μέρος με επιθετικά στενόμακρα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας led που δένουν αρμονικά με την τεράστια μάσκα. Συνδυασμός που παραπέμπει κατευθείαν στην Aston Martin. ��κολουθώντας την «κορμοστασιά» προς το πίσω μέρος η χαμηλωμένη οροφή(-11 χλστ.) «τραβιέται» με εκλεπτυσμένο τρόπο ακόμη περισσότερο σε σχέση με την sedan έκδοση με αποτέλεσμα το όλο σύνολο να δείχνει μοντέρνο και αρκετά σπορ σε σχέση με τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

ford mondeo 3.jpg

Περνώντας στο εσωτερικό παρατηρείς ότι δεν υπάρχει καμιά διαφορά σε σχέση με την τετράθυρη και πεντάθυρη έκδοση. Η ποιότητα κατασκευής είναι σε υψηλά επίπεδα με αφρώδη πλαστικά, προσεγμένη συναρμολόγηση και με λιτή πλην όμως σύγχρονη εμφάνιση. Στα εντυπωσιακά στοιχεία εξοπλισμού είναι η μεγάλη ψηφιακή οθόνη των 8 ιντσών του συστήματος πολυμέσων SYNC αλλά και η οθόνη μεταξύ των οργάνων με πλήθος πληροφοριών .

Οι χώροι ανετότατοι για τους επιβάτες ενώ το ζητούμενο της πρακτικότητας σε αυτή την έκδοση είναι στο πορτμπαγκάζ ο χώρος αποσκευών με το μεγάλο άνοιγμα προσφέρε�� 500 πλήρως αποθηκεύσιμα λίτρα μέχρι την εταζέρα (στάνταρ μίνι ρεζέρβας ανάγκης) . Το μεγάλο «όπλο « εμφανίζεται με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων που δίνει …αέρα αποθήκευσης 1605 λίτρων νούμερο σαφώς μεγαλύτερο των 1437 λίτρων της 5θυρης έκδοσης .

ford mondeo sw 4.jpg


Έτσι μπορείς να μεταφέρεις ακόμη και ογκώδη αντικείμενα όπως ένα μεγάλο φωτοτυπικό ή ένα …ψυγείο ή ακόμη και τα ψώνια του super market για ένα μήνα. Επιπλέον το ηλεκτρικό άνοιγμα της μεγάλης πόρτας σου κάνει ακόμη πιο άνετη την ζωή. Αυτό που μπορούμε να πούμε μετά από την ολιγοήμερη συμβίωση με το Mondeo είναι ότι αποτελεί ιδανικό βοηθό για όλη την οικογένεια που μετακινείται με όλα τα …παρελκόμενα χωρίς να χρειαστείς να βάλεις …τάξη στις αποσκευές σου για να τις χωρέσεις .Τα καλά νέα στον τομέα της απόδοσης και του μειωμένου κόστους χρήσης έρχονται από τον υπερτροφοδοτούμενο diesel κινητήρα των 1,6 λίτρων TDCi. Η συνεργασία του με το 6άρι μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων με την «σφιχτή» κλιμάκωση τουλάχιστον στις 3 πρώτες σχέσεις και στις 3 υπόλοιπες μακρύτερες κινεί μα άνεση το βαρύ αμάξωμα των 1514 κιλών του station wagon ισορροπώντας ανάμεσα στην άνεση και την οικονομία.

Η κατανάλωση των 6 με 6,5 λίτρων ανά 100 χλμ.(σύστημα start&stop) ικανοποιεί και με το παραπάνω γιατί το δεξί μας πόδι πολλές φορές στάθηκε… ασυγκράτητο. Τα 115 άλογα και η ροπή των 27 κιλών στο «ρελαντί» των 1750 σ.α.λ. βοηθούν στα άνετα προσπεράσματα ενώ το ταξίδι είναι ευχάριστο για τους επιβάτες που δεν κουράζονται ακόμη και μετά από ταξίδι πολλών ωρών. Η εξαιρετική ηχομόνωση και η ανάρτηση που φιλτράρει τις εγκάρσιες ανωμαλίες και τις λακκούβες δίνουν μια ποιοτικότατη κύλιση.

Ακόμη σε δρόμους με συνεχόμενες στροφές τόσο το άκαμπτο πλαίσιο όσο και το στήσιμο του αυτοκινήτου προσφέρουν υψηλά περιθώρια πρόσφυσης με πολύ καλή πληροφόρηση από το σύστημα διεύθυνσης με την ηλεκτρική υποβοήθηση. Σε όλα αυτά προσθέστε τα πλήθος προηγμένων ηλεκτρονικών συστημάτων τα όπως το αυτόματο φρενάρισμα σε περίπτωση σύγκρουσης την υποβοήθηση στην αλλαγή λωρίδας με αποτέλεσμα οδηγός και επιβάτες απλά να ταξιδεύουν με έντονο το αίσθημα της ;ασφάλειας. Τα φρένα απλά ακολουθούν την πολύ καλή εικόνα που αποκομίσαμε σε όλη την διάρκεια της δοκιμής μας. Όσο για την τιμή με τα 28800 ευρώ που χρειάζονται για την απόκτηση του παίρνεις ένα όμορφο station wagon με προηγμένο εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας.

Βαγγέλης Γκούμας

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top