Ολυμπιακοί Αγώνες: Ποια είναι η 23χρονη αθλήτρια που άναψε τον Βωμό

Το «ταξίδι» της Ολυμπιακής Φλόγας

Από τα χέρια της Ναόμι Οσάκα, άναψε ο Βωμός στο Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιο. Η πρωταθλήτρια του τένις ήταν η τελευταία λαμπαδηδρόμος και από τα δικά της χέρια η Ολυμπιακή Φλόγα, που ξεκίνησε το ταξίδι της πριν περίπου ενάμιση χρόνο από την Αρχαία Ολυμπία, άναψε τον Βωμό που θα καίει για όλη τη διάρκεια των Αγώνων, ως την Κυριακή 8/8.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Επτά Ελληνίδες αθλήτριες που ρίχνονται στη μάχη

Η Ναόμι Οσάκα γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1997 και είναι Ιαπωνίδα επαγγελματίας αθλήτρια της αντισφαίρισης. Έχει υπάρξει το No. 1 στην Ένωση Αντισφαίρισης Γυναικών (WTA) και είναι η πρώτη Ασιάτισα που βρέθηκε στην κορυφή της κατάταξης του μονού.

Έχει κερδίσει πέντε τίτλους του WTA Tour, συμπεριλαμβανομένων δύο τίτλων στα επίπεδα Grand Slam και Premier Mandatory. Κέρδισε τους δύο πρώτους της τίτλους μονού Grand Slam σε δύο συνεχόμενα τουρνουά Grand Slam, στο Αμερικανικό Όπεν του 2018 και το Αυστραλιανό Όπεν του 2019 και έγινε η πρώτη αθλήτρια που το κατάφερε από την Τζένιφερ Καπριάτι το 2001. Το 2020 κατέκτησε ξανά το Αμερικανικό Όπεν, το οποίο διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών λόγω της πανδημίας COVID-19. Το 2021 κατέκτησε ξανά το Αυστραλιανό Όπεν (μονό γυναικών).

Οι γονείς της κατάγονται από την Αϊτή και την Ιαπωνία. Με το ποικίλο υπόβαθρο και την ιδιότητά της ως πρωταθλήτρια μονού Grand Slam, είναι μία από τις πιο εμπορικές γυναίκες αθλήτριες στον κόσμο, κατατάσσοντας τη δεύτερη σε εισοδήματα από διαφημίσεις το 2019, πίσω μόνο από τη Σερένα Ουίλιαμς.

Η 23χρονη τενίστρια Ναόμι Οσάκα / AP Images

Το τελευταίο διάστημα βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας καθώς μίλησε για την ψυχική υγεία των αθλητών. «Ελπίζω όλοι οι άνθρωποι να καταλάβουν ότι είναι ΟΚ να μην είσαι ΟΚ και είναι ΟΚ να μιλάς γι' αυτό. Υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να βοηθήσουν και συνήθως υπάρχει φως στο τέλος κάθε τούνελ» είχε γράψει.

Το «ταξίδι» της Ολυμπιακής Φλόγας

Η Φλόγα εισήλθε στο Ολυμπιακό Στάδιο στα χέρια δύο Ολυμπιονικών, του Τανταχίρο Νομούρα (χρυσό μετάλλιο στο τζούντο στους Αγώνες του 1996, του 2000 και του 2004) και της Σαόρι Γιοσίντα (τρία χρυσά μετάλλια στην πάλη, το 2004, το 2008 και το 2012, καθώς και ένα ασημένιο το 2016). Εκείνοι την παρέδωσαν σε τρεις θρύλους του ιαπωνικού μπέιζμπολ, τον Σιγκέο Ναγκασίμα, τον Σανταχάρου Οχ και τον Χιντέκι Ματσούι, κι από κει η Φλόγα πέρασε στα χέρια ενός γιατρού και μίας νοσοκόμας, σε μία συμβολική κίνηση ευγνωμοσύνης προς τους ανθρώπους που έδωσαν τη μάχη κατά της πανδημίας.

Το «ταξίδι» της Ολυμπιακής Φλόγας μέσα στο Στάδιο / AP Images

Ακολούθησε η Γουακάκο Τσουτσίντα, μία αθλήτρια που αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στους Παραολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν στο Τόκιο τον επόμενο μήνα. Η Τσουτσίντα μετέφερε τη Φλόγα στο κέντρο του Ολυμπιακού Σταδίου, όπου την παρέλαβαν έξι παιδιά προερχόμενα από τις Περιφέρειες Ιουάτε, Μιγιάγκι και Φουκουσίμα. Είναι οι περιοχές που επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι που ακολούθησε το 2011.

Το «ταξίδι» της Ολυμπιακής Φλόγας μέσα στο Στάδιο / AP Images

Τα παιδιά κράτησαν για λίγο το καθένα την Ολυμπιακή Φλόγα και την παρέδωσαν στη Ναόμι Οσάκα, ίσως την πλέον αναγνωρίσιμη παγκοσμίως αθλήτρια της Ιαπωνίας. Η 23χρονη τενίστρια ανέβηκε αργά-αργά τα σκαλιά προς τον Βωμό, ο οποίος αποκαλύφθηκε μέσα από μία σφαίρα, και μεταλαμπάδευσε το φως της Ιερής Φλόγας, δίνοντας το σύνθημα για την έναρξη των πιο παράξενων Ολυμπιακών Αγώνων της ιστορίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top