Υποβιβάζονται Καβάλα - Ολυμπιακός Βόλου. Αποκλεισμός για Ψωμιάδη - Μπέο

«Καμπάνες» για τα στημένα στο ποδόσφαιρο

Υποβιβάζονται Καβάλα - Ολυμπιακός Βόλου. Αποκλεισμός για Ψωμιάδη - Μπέο

Τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας στην Β' Εθνική κατηγορία και τον αποκλεισμό εφ' όρου ζωής από το ποδόσφαιρο των Αχιλλέα Μπέου και Μάκη Ψωμιάδη, ανακοίνωσε τα ξημερώματα η πειθαρχική επιτροπή της Super League, μετά από μαραθώνια συνεδρίαση για τα στημένα παιχνίδια.

Εκτός από τον υποβιβασμό, οι δύο ομάδες τιμωρήθηκαν με πρόστιμο 300.000 ευρώ η καθεμία, ενώ οι κ.κ. Ψωμιάδης και Μπέος με 90.000 ευρώ ξεχωριστά. Επίσης, αθωώθηκε ο Γιάννης Παπακώστας.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, η επιτροπή αποδέχεται τις κατηγορίες που αποδίδονται στους τιμωρηθέντες και γι’ αυτό επέβαλε τις αντίστοιχες ποινές (αριθμός απόφασης 204/2011 για Ολυμπιακό Βόλου και Αχιλλέα Μπέο και 205/2011 για Καβάλα και Μάκη Ψωμιάδη), ενώ οι τιμωρηθέντες αναμένεται να υποβάλλουν έφεση.

Πρακτικά, ο υποβιβασμός συνεπάγεται η Λάρισα και ο Πανσερραϊκός ανεβαίνουν δύο θέσεις και διατηρούνται στην κατηγορία! Όσο για την συμμετοχή του Ολυμπιακού Βόλου στο Europa League; Δεν κινδυνεύει μέχρι να τελεσιδ��κήσει η απόφαση, κάτι που αν γίνει η UEFA αναμένεται να αποφασίσει τον αποκλεισμό των Βολιωτών από τα ευρωπαϊκά γήπεδα.

Η συνεδρίαση της πειθαρχικής επιτροπής ξεκίνησε στις 13:00 της Τετάρτης και ολοκληρώθηκε στις 05:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Δείτε αναλυτικά τις αποφάσεις κάνοντας κλικ εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top