ΘΡΗΝΟΣ! Πέθανε ο Όσκαρ Μαρσελίνιο Αλβάρεζ

Ένας από τους καλύτερους Αργεντινούς παίκτες που αγωνίστηκαν στην Ελλάδα

ΘΡΗΝΟΣ! Πέθανε ο Όσκαρ Μαρσελίνιο Αλβάρεζ
Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 67 ετών άφησε ο Όσκαρ Μαρσελίνο Αλβάρεζ, ένας από τους καλύτερους Αργεντινούς παίκτες που αγωνίστηκαν στην Ελλάδα. Την δυσάρεστη είδηση ανακοίνωσε ο γιος του στο Facebook, δίχως να προβεί σε περισσότερες λεπτομέρειες.
index.jpg

Ο Αλβάρεζ γεννήθηκε στην Αργεντινή στις 25 Μαΐου 1948 και είχε έρθει στη χώρα μας το 1972 για να παίξει στον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ φόρεσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού και του Ατρόμητου, όπου και έκλεισε την καριέρα του το 1981.

Σε ότι αφορά το ελληνικό πρωτάθλημα συμμετείχε σε 115 αγώνες και στο κύπελλο σε 12 και στα επτά χρόνια που αγωνίσθηκε στην Α΄ Εθνική, πέτυχε 80 τέρματα και είναι 4ος στην λίστα με τους μεγαλύτερους ξένους σκόρερ. Μάλιστα για να αγωνιστεί στην Ελλάδα είχε αποκτήσει την ελληνική υπηκοότητα.
alvarez000.jpg

Ο Αργεντινός έγραψε το όνομα του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του ΠΑΣ Γιάννινα σημειώνοντας 55 γκολ σε δυο περιόδους στην Β΄ Εθνική και άλλα 22 τις επόμενες δυο χρονιές στην Α΄ Εθνική και έγινε ο 2ος σκόρερ στην ιστορία του ΠΑΣ Γιάννινα με 77 γκολ.

Αλλά και στον Παναθηναϊκό από το 1976 μέχρι το 1980 άφησε εποχή με τις επιδόσεις του, βοηθώντας με τα γκολ του να κατακτήσει τους μοναδικούς τίτλους της καριέρας του που ήταν ένα Πρωτάθλημα, ένα Κύπελλο και ένα Βαλκανικό (όλα το 1977). Έφυγε από τον Παναθηναϊκό το 1980 έχοντας σημειώσει 57 γκολ στο πρωτάθλημα.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξέδωσε ανακοίνωση για τον θάνατό του:

"Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζει την θλίψη της για τον θάνατο του «μεγάλου» Όσκαρ Αλβαρέζ και συμπαρίσταται στους οικείους του. Ένας από τους σπουδαιότερους ξένους ποδοσφαιριστές που φόρεσαν την φανέλα του Παναθηναϊκού, ο Όσκαρ Μαρσελίνιο Αλβαρέζ, δεν βρίσκεται στη ζωή από τις 27 Απριλίου του 2016.

Ο Αργεντινός επιθετικός, που μετακόμισε στην ομάδα μας το 1976 από τον ΠΑΣ Γιάννινα, πρόλαβε να πανηγυρίσει ένα Πρωτάθλημα, ένα Κύπελλο αλλά και το Κύπελλο Βαλκανίων, το 1977, στα τέσσερα χρόνια που αγωνίστηκε με τα πράσινα. Αλλά και να αποτελεί τον δεύτερο ξένο σκόρερ και 11ο συνολικά, με 55 τέρματα στην Α’ Εθνική μετά από 114 εμφανίσεις, στην ιστορία του Παναθηναϊκού.

Πέραν των αγωνιστικών επιτευγμάτων του, που θα τον διατηρήσουν «ζωντανό» στις μνήμες όλων των οπαδών του «τριφυλλιού», ο εκλιπών υπήρξε και μια από τις πλέον αγαπητές φυσιογνωμίες στις τάξεις των συμπαικτών του, λόγω του χαρακτήρα του. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για αυτή την απώλεια στην οικογένεια του Όσκαρ Αλβαρέζ".


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top