Ο Ινφαντίνο εμπλέκεται στο σκάνδαλο των «Panama Papers»

Τί δήλωσε ο ο νέος πρόεδρος της FIFA

Σύμφωνα με νέα δημοσιεύματα, ο νέος πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο φέρεται να εμπλέκεται στο σκάνδαλο των «Panama Papers». Ειδικότερα, φέρεται να είχε ενεργό ρόλο σε συμφωνίες την εποχή που ήταν διευθυντής των νομικών υπηρεσιών της UEFA.

Οι επίμαχες συμβάσεις υπογράφησαν από το 2003 έως το 2006 ενώ μία από αυτές αφορούσε εταιρία η οποία εμπλέκεται στο μεγάλο σκάνδαλο που τελικά έθεσε εκτός FIFA τον Σεπ Μπλάτερ.

Τα αρχεία δείχνουν ότι το 2006 η UEFA πούλησε τα τηλεοπτικά της δικαιώματα για τη Λατινική Αμερική σε εταιρία της Αργεντινής που ονομάζεται Cross Trading.

Στη συνέχεια η Cross Trading πούλησε στην Teleamazonas σε τιμή πολύ μεγαλύτερη από αυτή που αγόρασε. Η τιμή αγοράς (για την αγορά του Εκουαδόρ) ήταν 111.000 δολάρια και η τιμή πώλησης τα 311.170 δολάρια!

Με δήλωσή του, ο Τζιάνι Ινφαντίνο τόνισε ότι δεν δέχεται αμφισβήτηση της ακεραιότητάς του.

Ξεκαθάρισε, δε, ότι ουδέποτε διέπραξε οποιαδήποτε παρανομία στο θέμα των επίμαχων συμβολαίων για την ανάθεση τηλεοπτικών δικαιωμάτων της UEFA το διάστημα 2003-2006.


Αναλυτικά η δήλωση του Ινφαντίνο

«Είμαι απογοητευμένος και δεν θα δεχθώ ότι η ακεραιότητά μου αμφισβητείται από ορισμένους τομείς των ΜΜΕ, ειδικά αν ληφθεί υπόψη ό��ι η UEFA έχει ήδη τοποθετηθεί λεπτομερώς για όλα τα γεγονότα σχετικά με αυτά τα συμβόλαια. Από τη στιγμή που ενημερώθηκα για τα τελευταία ρεπορτάζ πάνω στο θέμα, αμέσως επικοινώνησα με την UEFA για να ζητήσω σαφήνεια.

Το έκανα αυτό επειδή δεν είμαι πλέον στην UEFA και είναι εκείνη που αποκλειστικά κατέχει όλα τα στοιχεία των συμβολαίων που σχετίζονται με το θέμα. Εν τω μεταξύ, η UEFA έχει ανακοινώσει ότι κάνει μια ανασκόπηση των πολυάριθμων εμπορικών συμβολαίων και έχει απαντήσει εκτενώς σε όλες τις ερωτήσεις των ΜΜΕ που σχετίζονται με αυτά τα συγκεκριμένα συμβόλαια.

Όπως σημείωσα πριν, δεν είχα ποτέ επαφές προσωπικά με την Cross Trading, ούτε με τις ιδιοκτήτες της καθώς η διαδικασία του διαγωνισμού διεξήχθη από την ΤΕΑΜ για λογαριασμό της UEFA. Θα ήθελα να δηλώσω για την ιστορία πως ούτε η UEFA, ούτε εγώ έχω έρθει ποτέ σε επαφή από οποιεσδήποτε Αρχές σχετικά με τα συγκεκριμένα συμβόλαια.

Επιπλέον, όπως αναφέρουν τα ίδια τα ΜΜΕ, δεν υπάρχει καμία απολύτως ένδειξη για τυχόν παρανομίες, ούτε από την UEFA, ούτε από μένα πάνω σε αυτό το ζήτημα».

Διαβάστε επίσης:

Panama papers: Μπλεξίματα για Μέσι, Πλατινί και FIFA


Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top