Kόντρα στην Λοκομοτίβ Κουμπάν απόψε ο Παναθηναϊκός

Για την φάση των «16» στην Ευρωλίγκα

Kόντρα στην Λοκομοτίβ Κουμπάν απόψε ο Παναθηναϊκός
Τη δεύτερη ομάδα του 5ου ομίλου, Λοκομοτίβ Κουμπάν, υποδέχεται ο Παναθηναϊκός σήμερα (21:15, ΕΡΤ2) για την 11η αγωνιστική της φάσης των «16» στην Ευρωλίγκα.

Πρόκειται για την 4η φορά φέτος που «διασταυρώνουν τα ξίφη τους» στη φετινή σεζόν, με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να έχει το απόλυτο 3 στα 3 έναντι των «πρασίνων».

Kατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη ο Σάσα Τζόρτζεβιτς δήλωσε: «Η νίκη είναι το πιο σημαντικό για εμάς. Σκεφτόμαστε μόνο να κερδίσουμε το παιχνίδι. Τρέφουμε μεγάλο σεβασμό στη Λοκομοτίβ. Μας έχει κερδίσει τρεις φορές φέτος, παίζει πολύ καλό μπάσκετ, πλέον έχει και τον Τζάνινγκ, στην αρχή δεν είχε και τον Ράντολφ. Είναι ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας. Διαθέτει πολύ καλούς παίκτες. Έχει τον Ντιλέινι που παίζει εξαιρετικό μπάσκετ στις θέσεις “1” και “2”, αλλά και τον Ντρέιπερ ο οποίος μας είχε προκαλέσει πολλά προβλήματα στο ματς του πρώτου γύρου. Ο στόχος μας θα είναι να αμυνθούμε καλά απέναντι σε όλους τους παίκτες της Λοκομοτίβ».

Σχετικά με τις τρεις ήττες που έχει ο Παναθηναϊκός από τη «Λόκο» φέτος, είπε: «Το μεγαλύτερο κίνητρο θα είναι ακριβώς αυτές οι τρεις ήττες. Παρά τις τρεις ήττες θέλω να πω ότι σε κάποια μέρη του παιχνιδιών παίξαμε καλά, ενώ σε κάποια άλλα όχι. Αυτό θα πρέπει να βελτιώσουμε. Πλέον έχουμε περισσότερο βάθος με αυτές τις προσθήκες και μας βοηθάνε να μοιράζουμε την ενέργειά μας σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Έχουν έρθει κάποια διαφορετικά πόδια που έχουν προσθέσει μεγαλύτερη αθλητικότητα κι αυτό το ξέραμε από την αρχή. Ίσως αργήσαμε κάπως να τις κάνουμε. Ο Γουίλιαμς είχε κάποιο δύο εβδομάδες τώρα πρόβλημα και δεν ξέρω αν θα είναι έτοιμος να μας βοηθήσει».

Από μέρους του ο Αντώνης Φώτσης, τόνισε: «Εμείς ξεκινάμε για τη νίκη. Θέλουμε να σιγουρευτούμε ότι θα περάσουμε κι αν δούμε ότι έχουμε πιθανότητες για τη διαφορά θα κοιτάξουμε να την πάρουμε. Εντός έδρας παίζουμε, βρισκόμαστε σε αρκετά καλή κατάσταση, έχουμε χάσει 3 φορές από τη Λοκομοτίβ και αυτό είναι ένα μεγάλο κίνητρο για να παρουσιαστούμε έτοιμοι. Με μία ομάδα σαν την Κούμπαν που είναι πολύ καλή, οι περισσότεροι αγώνες ��α κριθούν στις λεπτομέρειες. Εμείς θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι σε όλους τους τομείς και 100% συγκεντρωμένοι γιατί αν τους δώσει 2-3 λεπτά θα το εκμεταλλευτούν. Πρέπει να είμαστε πιο έτοιμοι και πιο ενθουσιασμένοι για τη νίκη».

Τέλος, ο αρχηγός του «τριφυλλιού», Δημήτρης Διαμαντίδης, δήλωσε: «Έχουμε τρία αρνητικά αποτελέσματα, αλλά αυτό ανήκει στο παρελθόν. Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο όπου κάθε παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό, θέλουμε τη νίκη, από εκεί και πέρα βήμα-0βήμα θα κοιτάμε. Θέλουμε να κερδίσουμε, θα πρέπει να είμαστε για 40 λεπτά πολύ καλοί ώστε να πάρουμε το ματς. Το μόνο που σκέφτομαι εγώ αλλά και όλη η ομάδα είναι το πώς θα κερδίσουμε το παιχνίδι. Αν έρθουν τα πράγματα έτσι ώστε να πάρουμε και τη διαφορά θα ήταν πολύ καλό, αλλά εμείς πρώτα κοιτάμε πώς θα πάρουμε τη νίκη. Σίγουρα είμαι αισιόδοξος, είναι εμφανές ότι η ομάδα είναι καλύτερα, το βλέπουμε και εμείς μέσα στο γήπεδο, θα παρουσιάσουμε ένα καλό πρόσωπο και θα είμαστε καλύτεροι απ’ ότι στα προηγούμενα. Δεν με προβληματίζει κάτι, ούτε με φοβίζει, εμείς έχουμε σχεδιάσει κάποια πράγματα, μέσα στην έδρα μας παίζουμε, ο κόσμος μας θα μας βοηθήσει.
Σίγουρα είμαστε μία διαφορετική ομάδα, τα παιδιά που έχουν έρθει έχουν δώσει μία δυναμική και εύχομαι να συνεχίσουμε να παίζει έτσι. Ο Γουίλιαμς έχει προσαρμοστεί πάρα πολύ καλά. Ο Βινς είναι ένα παιδί 21 ετών, δεν έχει ξαναπαίξει στην Ευρώπη με διαφορετικό στυλ απ’ ό,τι έπαιζε στην Αμερική, αλλά δείχνει πολύ μεγάλη διάθεση, είναι φιλότιμος και μας βοηθά αρκετά. Όσο περνά ο καιρός θα είναι καλύτερα και για εκείνον αλλά και για εμάς».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top