Υπερηφάνεια: «Χάλκινος» ο Γιαννιώτης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτής θαλάσσης

Προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς του Ρίο

Υπερηφάνεια: «Χάλκινος» ο Γιαννιώτης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτής θαλάσσης
Ακόμα μια διάκριση κέρδισε ο Σπύρος Γιαννιώτης, κατακτώντας για τρίτη φορά το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στα 10 χιλιόμετρα ανοιχτής θαλάσσης, που πραγματοποιήθηκε στο Καζάν της Ρωσίας. Παράλληλα, ο κορυφαίος αθλητής προκρίθηκε για πέμπτη φορά και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο που θα γίνουν το 2016.
Ο έντονος συναγωνισμός και η περίεργη εξέλιξη της κούρσας είχαν ως συνέπεια να μείνουν εκτός πρώτης δεκάδας μεγάλα ονόματα, που θα πρέπει πλέον να διεκδικήσουν του χρόνου σε αγώνα πρόκρισης το «εισιτήριο» για το Ρίο. Μεταξύ αυτών, ο Τυνήσιος «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Λονδίνου, Ουσάμα Μελούλι (μόλις 23ος), οι Γερμανοί Αντρέας Βάσμπουργκερ (16ος) και Κρίστιαν Ράιχερτ (18ος), ο Νοτιοαφρικανός Τσαντ Χο, που ήταν νικητής στα 5χλμ. (19ος), οι Ρώσοι Κιρίλ Αμπροσίμοφ (33ος) και Ντανιίλ Σερεμπρένικοφ (43ος), αλλά και ο Ούγγρος Γκέργκελι Γκιούρτα, ο οποίος οδήγησε τον αγώνα στα πρώτα πέντε χιλιόμετρα. Ακόμη χειρότερα ήρθαν τα πράγματα για τον Γάλλο Αξέλ Ρεϊμόν (12ος) και τον Βρετανό Ντάνιελ Φογκ (14ος), οι οποίοι δεν θα μπορέσουν καν να διεκδικήσουν θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αφού είδαν συμπατριώτες τους να τερματίζουν στην πρώτη δεκάδα και να προκρίνονται στο Ρίο.
σδφβσδβδφσβ.jpg
Όπως το συνηθίζει τα τελευταία χρόνια, ο Γιαννιώτης επέλεξε να μείνει αρκετά πίσω στην αρχή, περνώντας 43ος την πρώτη στροφή (2.5χλμ.) και 21ος τη δεύτερη. Σταδιακά ανέβηκε, έφτασε το γκρουπ των πρωτοπόρων και στο τελευταίο χιλιόμετρο εξαπέλυσε την επίθεσή του, ανεβαίνοντας δεύτερος και προσπαθώντας να πλησιάσει τον Ουιλιμόβσκι, ο οποίος όμως είχε εξαιρετικό ρυθμό και δεν απειλήθηκε. Η επιτάχυνση της κούρσας άφησε πολύ πίσω τον Πολωνό Σαβρίμοβιτς και τον Μελού��ι, που ήταν δεύτερος και τρίτος αντίστοιχα στα 7.5χλμ. και ευνόησε τους νεότερους αθλητές, που είχαν περισσότερες δυνάμεις.
Ο Γιαννιώτης δεν μπόρεσε να κρατήσει τον ίδιο ρυθμό ως το τέλος και είδε τον Βέερτμαν, ο οποίος βρισκόταν αρκετά πιο πίσω, να έρχεται με φόρα δίπλα του και να τον ξεπερνάει λίγο πριν την τελική ευθεία. Αν και πάλεψε ως το τέλος, ο Έλληνας πρωταθλητής έχασε τελικά τη δεύτερη θέση για τέσσερα δέκατα του δευτερολέπτου, όμως ακόμη κι έτσι το χάλκινο μετάλλιο το κέρδισε δικαιωματικά, κάνοντάς μας όλους περήφανους!
Δείτε παρακάτω τη πρώτη δεκάδα των 10χλμ. ανδρών, που εξασφαλίζει και την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο:
1. Τζόρνταν Ουιλιμόβσκι (ΗΠΑ) 1ωρ.49:48.2
2. Φέρι Βέερτμαν (Ολλανδία) 1ωρ.50:00.3
3. Σπύρος Γιαννιώτης (ΕΛΛΑΔΑ) 1ωρ.50:00.7
4. Σον Ράιαν (ΗΠΑ) 1ωρ.50:03.3
5. Τζακ Ρεξ Ντέιβιντ Μπέρνελ (Μ. Βρετανία) 1ωρ.50:05.8
6. Μαρκ-Αντουάν Ντανιέλ Φρεντ Ολιβιέ (Γαλλία) 1ωρ.50:06.4
7. Σιμόνε Ρουφίνι (Ιταλία) 1ωρ.50:09.1
8. Ρίτσαρντ Γουεϊνμπέργκερ (Καναδάς) 1ωρ.50:19.9
9. Άλαν Ντο Κάρμο (Βραζιλία) 1ωρ.50:23.1
10. Φεντερίκο Βανέλι (Ιταλία) 1ωρ.50:23.1
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top