Πανελλήνιος θρήνος: Πέθανε ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης!

Δεν κατάφερε να νικήσει την οξεία λευχαιμία

Πανελλήνιος θρήνος: Πέθανε ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδη��!

​Δεν κατάφερε να νικήσει την οξεία λευχαιμία ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της πόλης Μπίντγκος στην Πολωνία, σήμερα το απόγευμα.

Ο πρωταθλητής του κανόε καγιάκ, έπειτα από επτά μέρες σε κώμα, κατέληξε σε ηλικία 37 ετών. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν αποσυνδέθηκε από τα μηχανήματα που υποστήριζαν τη ζωή του.

Τον απροσδόκητο θάνατο του θρηνούν πέρα από τον αθλητικό κόσμο, η οικογένεια του- η σύζυγος του Ιωάννα και τα δύο παιδιά του, Βλαδίμηρος και Ιλιάνα.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, με τρεις συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες, βρισκόταν στην πόλη Μπίντγκος της Πολωνίας, όπου θα λάμβανε μέρος σε αγώνες του 3ου Παγκοσμίου Κυπέλλου, όταν το μεσημέρι της Τετάρτης 5 Ιουνίου, βρέθηκε λιπόθυμος στο δωμάτιο του ξενοδοχείου που διέμενε από τον Πολωνό προπονητή του.

Στο νοσοκομείο της Πολωνίας όπου νοσηλευόταν επί επτά μέρες, όντας σε κώμα, διεγνώσθη με σοβαρή ασθένεια στο αίμα, συγκεκριμένα με οξεία λευχαιμία, ενώ στις εξετάσεις που έκανε στην Ελλάδα, προκειμένου να αγωνιστεί, είχε διαπιστωθεί μόνο μια απλή ίωση!

Η οξεία λευχαιμία είχε καταβάλλει τον οργανισμό του αθλητή και δεν ήταν εφικτό να χειρουργηθεί προκειμένου να του αφαιρεθεί το υγρό από τον εγκέφαλο. Νωρίτερα σήμερα, ανακοινώθηκε πως ο πρωταθλητής ήταν κλινικά νεκρός, ενώ λίγες ώρες μετά ανακοινώθηκε ο θάνατος του.

Ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης γεννήθηκε στη Ρωσία στις 5 Αυγούστου του 1976, από Πόντιους από τη Ρωσία, που διέμεναν στην Αλεξανδρούπολη.

Ξεκίνησε να ασχολείται με το κανόε καγιάκ στην ηλικία των 11 ετών και ήρθε στην Ελλάδα 6 χρόνια μετά, για μόνιμη εγκατάσταση.

Το 2000 προκρίθηκε στην Ολυμπιάδα και ήταν 13ος στα 500μ. και 15ος στα 1.000μ.. Ήταν 6ος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 1999, όπως και σε εκείνο του 2002 (τη χρονιά αυτή κατέκτησε την 5η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο στα 1.000 μ) , 4ος στους Μεσογειακούς του 1997 και πρώτος στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα του 2001. Στην Ολυμπιάδα της Αθήνας (2004) αποκλείστηκε από τον τελικό.

Το 2002 ο Κιλιγκαρίδης κέρδισε υποτροφία από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή. Ο Κιλιγκαρίδης έκανε καλή εμφάνιση στο Ντούισμπουργκ, στη δεύτερη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου κανόε καγιάκ ήρεμων νερών, το Μάιο του 2006. Στους αγώνες συμμετείχαν 600 αθλητές από 57 χώρες. Ο πρωταθλητής ήταν 5ος και 7ος στους «μικρούς τελικούς» του C1 1000 και 500 μέτρων. Στον ημιτελικό των 1000 μέτρων ήταν 4ος, χάνοντας για περίπου ένα δευτερόλεπτο την πρόκριση στον τελικό.

Ο αθλητής δεν κατάφερε να διακριθεί στον τελικό του C1 1000μ. του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κανόε καγιάκ ήρεμων νερών ανδρών και γυναικών, που διεξήχθη τον Ιούλιο του 2006 στην πόλη Ρατσίτσε της Τσεχίας. Κατέλαβε την 7η θέση με επίδοση 4.00.404. Στα 550μ. στην ίδια διοργάνωση ήταν 7ος.

Στις 25 Μαρτίου του 2007 ο Κιλιγκαρίδης , στην πρώτη του συμμετοχή σε αγώνα Ευρωπαϊκού Κυπέλλου 10 χλμ., κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο μαραθώνιο αγώνα των 10.000 μέτρων στο Μιλάνο. Τον Αύγουστο του 2007 ήρθε 2ος στο μικρό τελικό του C1 1.000 μέτρων του παγκοσμίου πρωταθλήματος ήρεμων νερών , στο Ντούισμπουργκ της Γερμανίας.

Ο Κιλιγκαρίδης προκρίθηκε το Μάιο του 2008 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, καθώς τερμάτισε στην 5η θέση στον τελικό του C1 (4.03.383) και πήρε το ένα από τα τρία εισιτήρια, που έδιναν τα αγωνίσματα των 1.000 μ. στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ήρεμων νερών του Μιλάνου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top