AEK: Ποινική δίωξη ασκήθηκε στον Αδαμίδη

Κρατείται στην Ασφάλεια

AEK: Ποινική δίωξη ασκήθηκε στον Αδαμίδη
​Μετά από τους Δημητρέλο, Θανόπουλο και Νικολαϊδη ήρθε η σειρά του Σταύρου Αδαμίδη να βρεθεί ενώπιον του Εισαγγελέα για τα χρέη της ΠΑΕ ΑΕΚ.
Ο πρώην πρόεδρος παρουσιάστηκε σήμερα αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ κι από κει στα δικαστήρια, όπου ο εισαγγελέας του άσκησε ποινική δίωξη για τα χρέη σε βαθμό κακουργήματος. Ο ίδιος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή, οπότε επέστρεψε στην Ασφάλεια και θα κρατηθεί μέχρι να παρουσιαστεί στον τακτικό ανακριτή. Η περίπτωση του πλέον είναι ίδια με του Δημητρέλου, ο οποίος επίσης κρατήθηκε καθώς του ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος , αντιθέτως με τον Ντέμη Νικολαϊδη και τον Νίκο Θανόπουλο, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος.
Ο ίδιος έγραψε σε ανακοίνωση του στο ΑΕΚ365:
«Παρουσιάστηκα σήμερα αυτοβούλως στην ΓΑΔΑ και στον ανακριτή για να απολογηθώ για τα θέματα οφειλών της ΑΕΚ στο Ελληνικό Δημόσιο. Θα απολογηθώ αύριο το πρωί στον ανακριτή. Επειδή πολλές ανακρίβειες λέγονται και γράφονται θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι κατά τη διάρκεια της θητείας μου η ΑΕΚ πλήρωσε στο Ελληνικό Δημόσιο συμπεριλαμβανομένων της Εφορίας και ασφαλιστικών ταμείων ποσό άνω των 8,5 εκατ. ευρώ, ως επί τω πλείστον για ρυθμίσεις και οφειλές προηγουμένων διοικήσεων, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ προηγούμενων διοικήσεων.
Πιστεύω ότι είναι τα περισσότερα χρήματα που έχουν δοθεί ποτέ στο Ελληνικό Δημόσιο από διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ. Αν αυτά τα ποσά είχαν χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για πληρωμές οφειλών της δικής μου και μόνο χρήσης δεν θα είχα σήμερα κανένα πρόβλημα, αλλά μία ανώνυμη εταιρία εχει συνέχεια και όφειλα να πληρώνω και υφιστάμενες ρυθμίσεις.
Οι οφειλές της ΑΕΚ προς το ΙΚΑ ήταν όλες ρυθμισμένες όταν έφυγε από την ΑΕΚ (και δεν ξεπερνούν κατά πολύ αυτές που παρέλαβα από την προηγούμενη διοίκηση), αλλά η νυν διοίκηση δεν μπόρεσε να τηρήσει της ρυθμίσεις λόγω προβλημάτων ρευστότητας. Όλα τα αποδεικτικά στοιχεία και τα παραστατικά των πληρωμών θα κατατεθούν στον ανακριτή. Εκτιμώ ότι όλοι οι πρόεδροι της ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια έχουν προσπαθήσει από την πλευρά τους, όσο ο καθένας μπορούσε και μπορεί, να πληρώνουν τις οφειλές της ΑΕΚ στο Δημόσιο, αφού κανείς δεν θέλει να περνάει από αυτή τη διαδικασία.
Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η ενότητα και η ομοψυχία όλων των ΑΕΚτζήδων, ενό��ει των δύο τελικών που απομένουν μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος και λύση στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ομάδας μας».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top